Morgonrapporten: Trafikolycka på Rönnby mellan buss och bil

★ FREDAG 5 APRIL • Vädret: Fortsatt snöfall • Guide: Allsvensk hemmapremiär och stödkonsert för Ukraina

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås! 

Trafik: Strax före halv sju på fredagsmorgonen inkom larm om en trafikolycka på Skultunavägen i höjd med Rönnby. En buss och en personbil ska enligt Trafikverket vara inblandade men smällen var lindrig och räddningstjänsten har nu lämnat platsen. Observera att det är snöigt och halt på vägarna. 

Så blir vädret enligt SMHI: Efter nattens nederbörd fortsätter blöt snön att falla fram till fredag lunch. Dagstemperatur ett par plusgrader. Under lördagen fortsätter snöfallet medan söndagen innehåller en del regn men blir betydligt varmare med temperaturer uppemot 10 grader.  

Guiden – det händer i helgen i Västerås:

Barnens konstfredag: Vad finns det i äggen? 

Plats: Konstmuseet

Tid: 10.00–11.45

Vad: Skapa fritt kring ett tema i Konstlabbet, gå på en lekfull minivisning, eller häng i konstmuseet. Riktar sig till barn upp till 6 år, tillsammans med max en vuxen per barnaskara. Kostnadsfritt.

Country Circus

Plats: Global Living

Tid: 20.00

Vad: Bandet har tidigare klivit på scener såväl före som efter internationella artister som Marty Stuart, Steve Earle och Dwight Yoakam. Deras andra fullängdsalbum spelades in i Nashville av Tim Carter. Oavsett scen eller sammanhang så har Circusen alltid levererat och det har i sin tur resulterat i en publik som berörts och som för en stund, tillsammans med bandet, rest i sinne och i tanke.

Punked up friday

Plats: O'Learys, Beer Garden

Tid: 21.00

Vad: Her Dead Friends och Wrong way back på scenen denna punkfredag. 

LÖRDAG

Konsert till stöd för Ukraina

Plats: Karlsgatan 2

Tid: 12.00–17.00

Vad: Program: 13.00: Trio Kontrast – spelar visor, pop och ballader på svenska, finska och engelska. 14.00: Bad Condition – spelar klassisk blues såväl som lite nyare blues, även på svenska. 15.00: WestMannaFolk – ett folkmusikband på tretton personer som bjuder på traditionell och nyskriven musik i folkmusiktradition. 16.00: Rock Everybody – den stora seniorrockkören sjunger under ledning av Lars Jauring sin ungdoms musik. Frivillig entré. Arrangör är Västerås för Ukraina.

Vernissage

Plats: Vid Tidö slott

Tid: 12.00–16.00

Vad: Konstnären och västeråsaren Ana Bondzic från Serbien ställer ut på Galleri Himmelriket vid Tidö slott. Gallerit har sedan öppet varje helg lör–sön 12.00-16.00 från april till sista augusti med olika utställare under perioden.

Fotboll: Gideonsbergs IF–Tjust IF 

Plats: Hitachi Energy Arena

Tid: 13.00

Vad: Division 1, damer, premiär

Kejsarn av Portugallien

Plats: Västmanlands Teater

Tid: 15.00, även söndag samma tid

Vad: En av de mest älskade berättelserna blir under våren till en visuellt storslagen musikteater med musik av Mikael Wiehe. Kejsarn av Portugallien är baserad på ett verk av Selma Lagerlöf och ges i samarbete med Kulturskolans teaterlinje i Västerås. Visas till och med 28 april.

Global Living goes disco

Plats: Global Living

Tid: 19.00

Vad: Två 50-åringar ska firas. Den 6 april 1974 vann ABBA Eurovision med Waterloo och Discotheque Bankiren öppnade i fd Västerås saluhall, under Global Living.

En jäkla massa schlager – Magnus Carlsson & Linda Bengtzing

Plats: Konserthuset

Tid: 19.30–21.30

Vad: När två av Sveriges mesta schlagerstjärnor åker på gemensam turné kan publiken räkna med en fartfylld kväll fylld av hits.

SÖNDAG

Astrid Lindgren – musiken vi älskar i jazzton

Plats: Västerås huvudbibliotek, Hörsalen

Tid: 11.00–12.00 

Vad: Konsert med Linnea Jonsson, Jonatan Erlingsson och August Eriksson. Musik från Astrid Lindgrens underbara berättelser.

Visning av domkyrkan

Plats: Domkyrkan

Tid: 12.30

Vad: Det finns en stor skatt att berätta ifrån. Domkyrkoguide visar. Gratis. Grupper måste föranmäla.

Allsvensk hemmapremiär: VSK–Elfsborg

Plats: Hitachi Energy Arena

Tid: 16.30 Vad: Fotboll, Allsvenskan

Konsert

Plats: Västerås Konsthall

Tid: 17.00–19.00

Vad: Country, blues, jazz med mera med PA Sound och Arosorkesterns Swingband.

Samkväm

Plats: Café Mosaic

Tid: 17.00–20.00

Vad: Brädspel, gemenskap och goda samtal för unga vuxna.

Orphei Drängar

Plats: Konserthuset

Tid: 18.00–20.00

Vad: Orphei Drängar anses som en av världens främsta manskörer. Genom att alltid eftersträva högsta möjliga kvalitet, samarbeta med de bästa solisterna, dirigenterna och orkestrarna, och regelbundet beställa nyskriven musik, vill OD gå i bräschen för manskörssångens utveckling i Sverige och i världen.

Powered by Labrador CMS