Morgonrapporten torsdag:
VSK-lagen fortsatt obesegrade

★ TORSDAG 17 NOVEMBER • Vädret: Mulet och lätt regn • VIK vände och vann

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås!

Det har hänt: Det har varit en lugn natt utan allvarligare händelser för polisen. SOS Alarm har inte larmat ut räddningstjänsten på några olyckor eller bränder.

Sport. VSK Bandy vet fortfarande inte hur det känns att förlora i årets Elitseriespel – varken på herr- eller damsidan. I går kväll tog herrlaget säsongens fjärde seger via 5–3 hemma mot Vetlanda. De grönvita klubbkompisarna i damlaget vann en tät tillställning borta mot Sandviken med 1–0. Wilma Wachenfeldt matchhjälte.

► Även VIK segrade på onsdagskvällen – till slut. Gulsvart stod för en stark vändning i Hockeyallsvenskan borta mot Västervik. Hemmalaget ledde med 3–1 efter halva matchen. När slutsignalen ljöd hade gästerna från Västerås gjort sex raka mål och kunde lämna kuststaden med en 7–3-seger. Centern Mikael Frycklund var tillbaka efter skada och noterade tre assist direkt.

Så blir vädret enligt SMHI: Molnen dominerar även under torsdagen, tidvis med lätt regn. Temperatur 0–2 grader, nordostlig vind.

Trafikläget: Fortsatt rörigt i tågtrafiken med inställda avgångar och bussar som ersätter. Mer information på Trafikverket. Inga större störningar inrapporterade på vägarna.

Här är ett urval av dagens evenemang i Västerås:

Pianostafett i Pianoveckan

Plats: Västerås stadsbibliotek, Glasrummets gåta

Tid: 16.00–19.00

Vad: En kom- och gåkonsert med pianoelever från Västerås Kulturskola. Kostnadsfritt

Föreläsning

Plats: Kulturen, Studiefrämjandet, Pilgatan 8c

Tid: 18.00–19.30

Vad: Naturfotograf Ingemar Lind visar film och berättar om att evolutionen har gjort att djur och växter som lever i det landskap vi kallar högfjället har anpassat sig och lever i samklang, i harmoni. Men, så kom människan in i bilden och harmonin hamnade på sned.

Svansjön

Plats: Västmanlands Teater

Tid: 18.00

Vad: Berättelsen om Siegfried som förälskar sig i Odette blir ett unikt musikdramatiskt allkonstverk. Med livemusik av Västerås Sinfonietta.Powered by Labrador CMS