Morgonrapport
Morgonrapport

Morgonrapporten torsdag: Olycka med lastbil på E18 – långa köer

★ TORSDAG 8 DECEMBER • Förluster för VSK och VIK • Dagens väder • Dagens evenemang

God morgon Västerås!

Det har hänt: En lastbilsolycka inträffade på E18 vid Skallbergsmotet strax efter klockan 04.30 på torsdagsmorgonen, enligt radions Trafikredaktion. Polis och räddningstjänst på plats. Det är trångt att passera i båda riktningarna, främst mot Köping, och långa köer. Bärgare är på plats. Mycket glas på vägen då en lyktstolpe är nedkörd och fallit över mötande körfältet. Trafikverkets prognos säger att trafiken kommer att påverkas fram till klockan 08. Ingen person ska vara skadad.

Sport: Bandy. VSK tvingades på onsdagskvällen inkassera sin första förlust för säsongen i herrarnas elitserie. Serieettan Villa Lidköping på bortaplan blev en för svår nöt att knäcka. Västgötarna vann med 6–3, VSK som närmast vid Kasper Sandgrens 3–2-reducering i början av den andra halvleken. Tidigare handskadade Martin Landström gjorde efterlängtad comeback.

Ishockey. Det blev tredje raka bortaförlusten för VIK i Hockeyallsvenskan. Vita Hästen avgjorde en jämn tillställning i mitten av tredje perioden med en 3–2-puck bakom JVM-uttagne VIK-målvakten Ian Blomquist.

Så blir vädret enligt SMHI: Kylan tilltar, runt –12 nu på morgonen. Dagstemperatur mellan 7 och 8 minusgrader. Mulet. Varierande molnighet, vissa solglimtar.

Trafikläget, tåg: Under onsdagskvällen var det stopp i tågtrafiken på grund av ett omfattande tekniskt fel. En del inställda tåg även på torsdagsmorgonen, bland annat Sala 8.26 och Linköping 9.34. Mer info på Trafikverket.

Här är ett urval av dagens evenemang i Västerås:

Västerås Sinfonietta: Julkonsert med luciatablå

Plats: Konserthuset

Tid: 15.00 och 19.00

Vad: Startskottet för julen går i konserthuset med Västerås Sinfonietta och de skönsjungande ungdomarna från Fryxellska skolans musikklasser. Denna populära och storslagna julkonsert med luciatablå, allsång och de bästa klassiska julsångerna får den där härliga julkänslan att infinna sig. Dirigent: Christoffer Nobin. Körledare: Daniel Frisk, Hanna Lindahl, Östen Wall.

Film: Klassiker

Plats: Elektra Bio

Tid: 18.00

Vad: Miklós Jancsó, Män utan hopp.

Antikrists mirakler

Plats: Västmanlands teater

Tid: 18.00

Vad: Se hur Selmas mest okända, och samtidigt mest missförstådda roman, får nytt liv och relevans i en föreställning som är lika mycket en fest för ögat som för fantasin.

Klubbtorsdag med DJ Tacacho

Plats: O’Learys

Tid: 22.00–02.00

Vad: Dansgolv.

Powered by Labrador CMS