Morgonrapporten: Solig eftermiddag väntar

★ ONSDAG 27 MARS • Sport: VI klart för kval • Guiden: Dansföreställning och teater

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås! 

Sport: VI-herrarna föll borta mot Varberg i den sista allsvenska omgången – men det spelade mindre roll. Laget är som tabellfyra nu ändå klart för kvalspel till Handbollsligan. Ligatolvan Karlskrona väntar, första match i Västerås Arena 2 april.

Så blir vädret enligt SMHI: Molnigt inledningsvis, men framåt eftermiddagen kan det bli en del. Dagstemperatur 4–8 grader. 

Guiden – det händer idag i Västerås:

Soppteater: Pållans musikaliska meny

Plats: Västmanlands Teater, Teaterbistron

Tid: 12.00 

Vad: Från jazz till bossanova. Tonsättaren, pianisten och sångerskan Paula af Malmborg Ward bjuder på en musikalisk meny där publiken delvis beställer tematiken som i sin tur bestämmer musiken.

Sweden, the middle way

Plats: Länsmuseet

Tid: 18.00

Vad: En exposé om emigration, mellanmjölk och drömmen om en bättre framtid med Niklas Ulfvebrand. Fri entré och drop-in.

Samhörighetsakuten

Plats: Västmanlands Teater, Lilla scenen

Tid: 18.00

Vad: En humoristisk och ömsint nutidsreflektion. Genom korta klipp som snabbt scrollas vidare på scen skapas en brokig helhetsbild av igenkännbara situationer. Här mixas humor, musik, färg och form ihop till en timmes live-tänkvärdheter om den tid vi lever i. På scen Bodil Malmberg, Lilly Sundberg och William Wahlstedt.

Dansföreställning: Disorder

Plats: Konserthuset

Tid: 18.30–18.50 Introduktion med Västmanlandsmusikens Malena Engström i foajen, 19.00–20.00 Dansföreställning i Stora salen. 

Vad: Koreografen Peter Svenzon har skapat över 50 dansverk sedan han startade Art of Spectra 1998. Hans verk karaktäriseras av starka fysiska uttryck, där dans, musik, videoprojektioner och bildkonst förenas i ett närmast filmiskt flöde. Disorder är inget undantag:

Powered by Labrador CMS