Morgonrapporten: SMHI varnar för snöfall – tågförseningar att vänta

★ MÅNDAG 13 MARS • Skott mot port på Viksäng • VIK vann första åttondelen

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås!

Det har hänt under helgen: Under natten till söndag inkom flera samtal om misstänkt skottlossning på Viksäng. När polisen kom till adressen upptäckte de flera skotthål i en portdörr. Ingen människa blev fysiskt skadad i samband med skottlossningen, meddelar polisen.

Sport: VIK vann den första åttondelsfinalen i bäst av tre hemma mot Vita Hästen på söndagseftermiddagen. Det blev en dramatisk tillställning där VIK hade ledningen vid tre tillfällen men östgötarna kvitterade. Men När Liam Dower Nilsson skickade in sitt andra mål till 4–3 kom gästerna inte ikapp. Match 2 i Himmelstalundshallen i Norrköping på tisdag och en eventuell tredje match i samma arena dagen efter.

Så blir vädret enligt SMHI: SMH har gått ut med en gul varning på grund av det snöfallsområde som rör sig in västerifrån under måndagsförmiddagen och väntas ge trafikproblem. Det övergår i regn under eftermiddagen. Dagstemperatur runt nollan.

Trafikläget: Ett tidigare signalfel mellan Enköping och Västerås kan orsaka förseningar på sträckan Stockholm–Västerås under morgonen. För mer information se Trafikverket.

Guiden – det händer i dag i Västerås:

Föreläsning: Fågelskådning

Plats: Växhuset, konsertsalen

Tid: 14.00

Vad: Marjatta Ericsson från Västerås ornitologiska förening berättar om fågelskådning som intresse och friskvård. En del av Senioruniversitetets föreläsningsverksamhet.

VSK–Edsbyn

Plats: ABB Arena Syd

Tid: 19.00

Vad: Bandy, herrar, femte och avgörande SM-semifinal.

Powered by Labrador CMS