Morgonrapporten: Skadegörelse på restaurang 

★ MÅNDAG 25 MARS • Sport: Rönnby mot Falun i SM-slutspelet • Guiden: Teater och blåsarfest

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås! 

Det har hänt: Restaurang Sippan på Sjöhagsvägen har utsatts för skadegörelse. Polisen var på plats i söndags morse och konstaterade att någon bland annat hade kastat en sten genom en av pizzerians fönster. En anmälan om skadegörelse är upprättad, skriver polisen på sin hemsida.

Helgens sport: Rönnby avslutade SSL-spelet med att bortabessegra Karlstad (6–2). På lördagskvällen gjordes sedan slutspelsvalen och efter att överlägsna seriesegraren Thorengruppen valt Kalmarsund och tvåan Pixbo Lund föll valet hos serietrean Rönnby på tabellfemman Falun. Kvartsfinalspelet spelas i bäst av fem matcher och inleds på långfredagen i Mälarenergi Arena.

Slutspelsdrömmen lever även för VästerårIrsta efter 29–25 hemma mot Skara. Inför onsdagens sista omgång av Handbollsligan är det en poäng upp till Skövde på den sista slutspelsplatsen. VI möter tabelljumbon Lugi på bortaplan samtidigt som Skövde tar emot trean H65 Höör.    

Så blir vädret enligt SMHI: Molnen fortsätter att dominera väderläget, eventuellt lätt snöfall under måndagen. Dagstemperatur runt nollan.

Guiden – det händer idag i Västerås:

Möten med minnen

Plats: Domkyrkan

Tid: 13.00 och 14.00

Vad: Påskminnen. Visningar för personer med demenssjukdom eller annan kognitiv svikt, tillsammans med närstående eller personal. Cirka 30 min. Gratis. Föranmälan till ingela.welen@svenskakyrkan.se

Föreläsning: Lena Hjelm-Wallén

Plats: Växhuset, konsertsalen

Tid: 14.00–16.00

Vad: Senior-Universitetets föreläsningsserie går vidare med en föreläsning av Lena Hjelm-Wallén under rubriken ”Mitt liv i politiken”. Läraren från Sala var riksdagsledamot för Västmanland under åren 1969–2002 och under 20 år var hon statsråd i regeringar ledda av Olof Palme, Ingvar Carlsson och Göran Persson. 

Richard

Plats: 4:e teatern, Culturen

Tid: 18.00–19.00, även tisdag

Vad: Richard är en fri tolkning av Shakespeares Richard III där filmen The Joker möter genren high school-thriller i ett soprum. En lustfylld, absurd och fysisk föreställning om monster. Ålder 10–15 år.

Blåsarfesten

Plats: Konserthuset, Stora salen

Tid: 18.30–20.00

Vad: Stadsmusikkåren bjuder in Kulturskolans alla blåsorkestrar och storband till en gemensam konsert. Totalt nio orkestrar och storband kommer att spela, var för sig & alla tillsammans.

Powered by Labrador CMS