Morgonrapporten: Rönnby föll knappt – nu krävs två raka segrar i semifinalserien

★ TORSDAG 18 APRIL • Sport: Tre Kronor-meriterat nyförvärv till VIK • Vädret: Kyligt • Guiden: Späckad torsdag

Publicerad

God morgon Västerås! 

Sport: Rönnby fick en drömstart och ledde med 2–0 efter den första perioden borta mot Pixbo i den tredje SM-semifinalmatchen. Men det räckte inte hela vägen, hemmalaget vann med uddamålet (6–5) och nu är Rönnby piskat att vinna hemma på lördag för att hålla finaldrömmen vid liv.  

VIK rustar för kommande säsong i Hockeyallsvenskan. I går presenterade klubben ett riktigt meriterat nyförvärv – Kim Rosdahl, 27, som har spel i Tre Kronor och 396 matcher i SHL på kontot. 

Så blir vädret enligt SMHI: Kyligt, men mest uppehåll och även utrymme för en del inslag av sol. Dagstemperatur 1–5 grader. 

Guiden – det händer idag i Västerås:

Konstutställning

Plats: Rosa Galleriet, Stora Torget 4 

Tid: 12.00–18.00 

Vad: Textilkonstnär Lotta Mattsson visar ”Fria broderier”. Utställningen pågår till den 24 april. Öppettider tisdag–fredag 12.00–18.00, lördag 12.00–15.00.

Kulturhistorisk promenad i Dingtuna och Öppet hus

Plats: Samling: P-platsen vid Dingtuna kyrkskola. 

Tid: 17.00

Vad: Stadsantikvarie Karin Nordström och översiktsplanerare Sandra Vindelstam, Västerås stad, och bebyggelseantikvarie Emma Karp, Västmanlands läns museum, tar oss med på en kulturhistorisk promenad om Dingtunas bebyggelsehistoria. Efter guidningen hålls Öppet hus i järnvägsstationen och Dingtuna kvarn. Arrangör: Västerås stad och Västmanlands läns museum i samarbete med Dingtuna-Lillhärad Sockengille och i Dingtuna kvarn. Fri entré och drop-in.

Föredrag

Plats: Badelunda kyrkskola 

Tid: 18.00

Vad: Lotta Rylander berättar om tjuven och bedragaren Lasse-Maja och hans öden och äventyr. Badelunda Hembygdsförening bjuder på kaffe och bulle.

Jonatan Stenson, Niklas Medin & Staffan Astner 

Plats: Intiman

Tid: Från 18.00

Vad: Med blues i botten och avstamp i verklighetsflykten intar Västeråssonen Jonatan Stenson denna klubbscen. Han har spelat med flera av Sveriges mer namnkunniga artister och haft mångåriga samarbeten med bl a Mikael Rickfors, Ola Magnell, Roffe Wikström och Tina Ahlin. Med sig på scen har han Niklas Medin på keyboards och Staffan Astner på gitarr. 

Guidad tur: Djäkneberget

Plats: Sam Lidman-statyn vid den sydöstra ingången till parken.

Tid: 18.00–19.10

Vad: Ciceronen Lennart Klaar berättar bland annat om Djäknebergets färgstarke omskapare Sam Lidman, parkens tillkomst och händelser från förr och nu. Gratis.

Vårlängtan

Plats: Sintervägen 6, Kopparlunden

Tid: 19.00

Vad: Vårstämning ska skapas när Västerås Show Chorus taggar igång inför NM-tävlingarna i maj. Inbjudna är även gästerna Milli Blink, Over The Weekend & Epitones Quartet.

Live music dinner med Vi3

Plats: Steam Hotel, Orangeriet

Tid: 19.00

Vad: Alla goda ting är tre – 3-rättersmiddag och liveunderhållning med lokala Vi3.

Batra och Glans 30 år tillsammans

Plats: Västerås Arena

Tid: 19.30, även fredag samma tid

Vad: Under tre decennier har de älskade komikerna skapat oförglömlig humor, både tillsammans och var och en för sig, och det ska nu firas stort. Föreställningen är ca 90 min utan paus. 

Powered by Labrador CMS