Morgonrapporten: Onsdag med en del regn – VIK föll i tredje kvartsfinalen

★ ONSDAG 22 MARS • Guiden: det händer idag

Publicerad

God morgon Västerås!

Sport: VIK föll med minsta möjliga marginal i Hockeyallsvenskans tredje kvartsfinalmöte hemma mot Björklöven. Gästerna kunde vinna med 2–1 och leder nu matchserien med samma siffror. Ny gulsvart chans i ABB Arena redan på torsdag.

► Skälbys innebandyherrar är vidare till finalplayoff i det allsvenska kvalet. Efter förlängning och straffar blev det seger även i returen i Linköping och därmed ointagliga 2–0 i matcher.

Så blir vädret enligt SMHI: Mycket moln, lokalt dimma och på sina håll regnskurar innan ett nytt mer omfattande regn rör sig in från sydväst på eftermiddagen. Dagstemperatur 5–7 grader, sydvästlig vind.

Trafikläget: Lugnt läge på vägarna. För mer information om tågtrafiken se Trafikverket.

Guiden – det händer i dag i Västerås:

Lunchmusik

Plats: Intiman

Tid: 12.00–ca 13.15

Vad: Mat och underhållning. På scen denna onsdag: Bengt Kyllinge.

Guidad rundvandring

Plats: Skultuna Messingsbruk

Tid: 12.00–14.00

Vad: Deila och Dåtiden håller en guidad rundtur om ett av världens äldsta aktiva mässingsbruk. I paketet ingår dessutom en lunch på Bistro Bruket.

Författarbesök: Med pennan som tjänstevapen

Plats: Stadsbibliotekets hörsal

Tid: 18.00–ca 19.00

Vad: Författaren Anna Jansson har skrivit deckare om Maria Wern på Gotland. Nu skriver hon på en ny deckarserie. I kväll berättar hon och svarar på frågor.

Kent Klich – You Don’t Hear the Dog Barking

Plats: Konstmuseet

Tid: Under öppettiderna till och med 24 september 2023.

Vad: Ny utställning. Kent Klich är född 1952 och uppvuxen i Västerås. Han har studerat psykologi vid Göteborgs universitet och fotografi vid International Center of Photography i New York.

Powered by Labrador CMS