Morgonrapporten onsdag: Det händer i Västerås idag

★ ONSDAG 23 NOVEMBER • Molnen dominerar

Publicerad

God morgon Västerås!

Det har hänt: Det har varit en lugn natt i Västerås utan allvarligare händelser för polisen. SOS Alarm har inte larmat ut räddningstjänsten på några olyckor eller bränder.

Så blir vädret enligt SMHI: Mest mulet väder under onsdagen, lokalt eventuellt någon snöby. Dagstemperatur fortsatt runt nollan, nordostlig vind.

Trafikläget: Ett par inställda tåg under morgonen, Uppsala 7.56 och Eskilsltuna 8.04. Mer information om förseningar och inställda tåg här. Inga olyckor inrapporterade på vägarna.

Här är ett urval av dagens evenemang i Västerås:

Soppteater: Musikal 100 år

Plats: Västmanlands Teater, Teaterbistron

Tid: 12.00

Vad: Följ med på en vandring genom musikalens värld och njut av glimtar från de största musikalerna genom tiderna. En kärleksförklaring till genren – från hjärtat av artisterna på scenen.

Föreläsning

Plats: Stadsbibliotekets hörsal

Tid: 18.00

Vad: Verksamhetschefen från Ekomuseum Bergslagen Malin Andersson föreläser under rubriken Kulturhistoria på en grund av järn. Det bjuds också på ett litet smakprov från Elsa Andersons konditori i Norberg. Gratis inträde.

Svansjön

Plats: Västmanlands Teater

Tid: 18.00

Vad: Baletternas balett har den kallats och för de allra flesta är det just som dansverk Svansjön är mest känd. På Västmanlands Teater blir berättelsen om Siegfried som förälskar sig i Odette ett unikt musikdramatiskt allkonstverk. Med livemusik av Västerås Sinfonietta.

VIK–Tingsryd

Plats: ABB Arena Nord

Tid: 19.00

Vad: Allsvenskan, ishockey, herrar

En man som heter Ove

Plats: Konserthuset

Tid: 19.00–20.30

Vad: I föreställningen baserad på Fredrik Backmans bok ”En man som heter Ove” spelar Johan Rheborg den vresige Saab-förespråkaren Ove.

Powered by Labrador CMS