Morgonrapporten: Olycka på E18 vid Hallstahammar stängde av väg  

★ MÅNDAG 11 SEPTEMBER • Vädret: en del sol • Sport: Skiljebo vann med – 12–0  • Guiden: det händer idag

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås!  

Trafikläget: Strax efter klockan 6 på måndagsmorgonen inträffade en trafikolycka med två personbilar på E18 strax innan trafikplats Eriksberg. Runt klockan 7 rapporterade Trafikverket på sin hemsida att trafiken kunde släppas på igen, dock med en del köer. Skadeläget för personerna i bilarna är oklart.

Sport: Skiljebo hade målfest i divison 2-fotbollen hemma på Hamre på söndagen. Osannolika 10–0 mot jumbon Kvarnsveden – i paus. Efter bland annat fem mål av lagkaptenen Stefan Stojanovic. Hela 12–0 till slut. Skiljebo är på övre halvan i tabellen, men får svårt att blanda sig i absoluta toppstriden.

Efter tre imponerande segrar, den sista mot SSL-konkurrenten Åkersberga hemma på söndagen, är Rönnbys innebandydamer klara för kvartsfinal i Svenska cupen. Nu på lördag börjar serieallvaret i SSL med premiär hemma mot Kais Mora. 

Så blir vädret enligt SMHI: Morogndimman lättar och veckan inleds med en del sol varvat med höga moln som periodvis kan vara täta. Relativt varmt med en dagstemperaturer på 18–22 grader.  

Guiden – det händer i dag i Västerås:

Möten med minnen – Änglar

Plats: Domkyrkan 

Tid: 13.00

Vad: Visning för personer med demensdiagnos/kognitiv svikt. Gratis. Föranmälan till ingela.welen@svenskakyrkan.se.

Promenad runt Kyrkbacken

Plats: Samling kl 17.00 utanför domkyrkan 

Tid: 17.00-18.00

Vad: Rundvandring på Kyrkbacken med Ragnhild Friborg som guide arrangerat av Föreningen Norden.

Konst på hjul

Plats: Konstmuseets entré

Tid: 18.00–19.30

Vad: Guidad tur till konsten med cykel med stopp vid några av de många fina konstverken i centrala Västerås. Tar ca: 75 minuter. Kostnadsfritt. Alla deltagare tar med egen cykel och hjälm.

Powered by Labrador CMS