Morgonrapporten: Nytt snöfall väntas

★ TORSDAG 4 APRIL • Guiden: Pianokonsert och teater

Publicerad

God morgon Västerås! 

Så blir vädret enligt SMHI: Efter en mulen start på torsdagen väntas ett nytt snöfall dra in från seneftermiddagen. Dagstemperatur från 0–minus 5 grader, tidvis friska vindbyar. 

Guiden – det händer idag i Västerås:

Konst i Globals salonger

Plats: Global Living

Tid: Under öppettiderna till 23 april

Vad: Deltagande konstnärer: Karl-Gunnar Ohlsson, Arne Envall, Jan-Erik Swälas, Gunvor Luchterhand, Anna ZachriOrs Lindén, Göran Grimfjärd, Majvor Olsson, Leif Westerlund, Ewa Wedholm och Lisbeth Cedervång.

Påsklovskul: Sjörövar-Sally och mysteriet med dopfunten

Plats: Domkyrkan

Tid: 10.00

Vad: Sjörövar-Sally är Mälarens fegaste sjörövare. Hon vill bli modig men måste ha hjälp med att hitta sitt mod. Kom och hjälp Sally! Dramatiserad visning rek för barn ca 3-7 år. Samling utomhus vid stora, västra porten. Gratis. Föranmälan endast för grupper.

Kejsarn av Portugallien

Plats: Västmanlands Teater

Tid: 18.00, även fredag samma tid samt lördag–söndag 15.00

Vad: En av de mest älskade berättelserna blir under våren till en visuellt storslagen musikteater med musik av Mikael Wiehe. Kejsarn av Portugallien är baserad på ett verk av Selma Lagerlöf och ges i samarbete med Kulturskolans teaterlinje i Västerås. Visas till och med 28 april.

Henrik Måwe, piano

Plats: Konserthuset, Lilla salen

Tid: 19.00–21.00

Vad: Henrik Måwe, uppväxt i Västerås, har konserterat i de flesta länder i Europa, USA samt Asien. Han har också framträtt i svensk radio och tv. Denna kväll bjuds det på Bach, Beethoven och Chopin samt improvisationer och nyskrivet.

 Gratistipsen under påsklovet kan ni läsa om här.

Powered by Labrador CMS