Morgonrapporten: Misstänkt anlagd brand i flerfamiljshus på Vallby

★ MÅNDAG 2 OKTOBER • Sport: GIF-damerna klara för division 1 • Vädret: ostadigt

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås!

Det har hänt: Polis och räddningstjänst larmades på söndagskvällen till en brand i ett flerfamiljshus på Vallby. Branden startade i ett förråd och trapphuset fylldes med rök. Enligt räddningstjänstens initiala bedömning fanns ingen naturlig orsak till branden, skriver polisen. Området spärrades av för teknisk undersökning och en anmälan om mordbrand här skriven.

Helgens sport: Gideonsbergs fotbollsdamer är tillbaka i division 1. Seriesegern säkrades efter klara 4–0 borta mot Rynninge i lördags.

Rönnbys innebandydamer kom tillbaka starkt efter 3–7-förlusten mot regerande mästaren Thorengruppen i fredags och vände på siffrorna i söndagens hemmamatch i SSL mot Åkersberga.

Så blir vädret enligt SMHI: Veckan inleds ostadigt. Mycket moln och delvis regn kan beröra vårt område, med på flera håll även lite solchanser under eftermiddagen. Dagstemperaturer 11–14 grader. 

Guiden – det händer i dag i Västerås:

Föreläsning

Plats: Växhuset, konsertsalen

Tid: 14.00–16.00

Vad: Höstens föreläsningsserie signerat Senior-Universitetet fortsätter. Denna gång med Malin Andersson, verksamhetschef för Ekomuseum Bergslagen, kulturhistoria på en grund av järn.

Powered by Labrador CMS