Morgonrapporten måndag: Mulen start på veckan

★ MÅNDAG 28 NOVEMBER • Helgens sport • Dagens evenemang

God morgon Västerås!

Det har hänt: Det har varit en lugn natt utan allvarligare händelser för polisen. SOS Alarm har inte larmat ut räddningstjänsten på några olyckor eller bränder.

Helgens sport:Innebandy. Rönnby kom tillbaka starkt efter ett par tunga förluster och besegrade Endre hemma i Mälarenergi Arena SSL på söndagen med kristallklara 12–3. I herrarnas div 1 fortsätter Skälby att ånga på i toppen. Storseger med 14–3 borta gör att laget befäster sin serieledning.

Ishockey. Tredje gången gillt. Äntligen lyckades VIK besegra Djurgården i Hockeyallsvenskan. Lördagskvällens batalj i ABB Arena slutade 2–1 för hemmalaget efter en stark kämpainsats och starkt målvaktsspel av Ian Blomquist. Målskyttar: Isac Skedung och Marcus Bergman. VIK är sjua i tabellen.

Bandy. VSK-damerna tog femte raka segern i Elitserien. Med en bekväm 6–0-seger kunde grönvitt lämna Östra Aros efter mötet med nykomlingen Uppsala Bois AIK.

Handboll. VästeråsIrsta är ett steg närmare semifinal i Svenska cupen. I kvartsfinalmöte 1:2 mot Skövde vann VI hemma med 35–29.

Så blir vädret enligt SMHI: Väderläget är för närvarande ganska fastlåst. Luften är fuktig och det blir därför fortsatt mulet och disigt. Det kan även lokalt komma lite lätt nederbörd. Temperatur 1–3 grader.

Trafikläget: Inställt tåg till Eskilstuna 7.04 och 8.04. Inga olyckor inrapporterade i trafiken.

► Här är ett urval av dagens evenemang i Västerås:

Föreläsning

Plats: Västerås domkyrka

Tid: 18.00

Vad: Föreläsning ”Otto Svinhufvud och Stockholms blodbad”. Peter Freyhult berättar om Otto Svinhufvud som var svensk katolsk biskop i Västerås stift, 1501-1522.

Powered by Labrador CMS