Morgonrapporten: Man i 30-årsåldern misshandlades grovt 

🐣 SKÄRTORSDAG 28 MARS • Sport: VI-damerna missar slutspel • Guiden: Det händer under påskhelgen i Västerås • Väder: Solig påskafton

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås! 

Det har hänt: Polisen fick på onsdagskvällen in samtal om att en man skadats utomhus i norra delen av Råby. Flera patruller beordrades till platsen där en man i 30-årsåldern hittades skadad. Mannen fördes med ambulans till sjukhus med oklart skadeläge. Polisen misstänker att mannen skadats med ett tillhygge och har inlett en förundersökning gällande grov misshandel och söker nu den som kan ha gjort iakttagelser i samband med misshandeln. 

Sport: VästeråsIrstas handbollsdamer missar årets SM-slutspel. Detta efter förlust borta mot ligajumbon Lugi med 25–29. Seger hade heller inte räckt för att knipa den åttonde och sista slutspelsplatsen då Skövde vann över H65 Höör.   

Så blir vädret i påsk enligt SMHI: Ganska solig skärtorsdag inledningsvis men framåt eftermiddagen väntas regn. Värmen kommer dock med en temperatur på uppåt 12 grader. Regnet håller i sig under långfredagen medan påskafton ser ut att bli solig och varm.

Guiden – det händer under påskhelgen i Västerås:

SKÄRTORSDAG

Konst i Globals salonger

Plats: Global Living

Tid: 16.00–19.00 och därefter under öppettiderna fram till 23 april

Vad: Årets fjärde vernissage. Deltagande konstnärer: Karl-Gunnar Ohlsson, Arne Envall, Jan-Erik Swälas, Gunvor Luchterhand, Anna ZachriOrs Lindén, Göran Grimfjärd, Majvor Olsson, Leif Westerlund, Ewa Wedholm och Lisbeth Cedervång. Kvällen erbjuder förutom en kulturupplevelse även konstnärliga priser i baren samt de deltagande konstnärerna på plats.

Kejsarn av Portugallien

Plats: Västmanlands Teater

Tid: 18.00

Vad: En av de mest älskade berättelserna blir under våren till en visuellt storslagen musikteater med musik av Mikael Wiehe. Kejsarn av Portugallien är baserad på ett verk av Selma Lagerlöf och ges i samarbete med Kulturskolans teaterlinje i Västerås. Visas till och med 28 april.

Female Front

Plats: O’Learys

Tid: 18.00–22.00

Vad: Fokus på kvinnliga låtskrivare, artister och band med syfte att främja en mer jämlik musikscen. På scen denna finalkväll: Felicia Takman och Harvig.

LÅNGFREDAG

Utställning: Är en annan värld möjlig?

Plats: Västerås Konsthall

Tid: 10.00–16.00 under långfredag, påskafton och påskdagen

Vad: Västeråskonstnären Anna Granberg ställer ut fyra installationer, bland annat en oktogon med spegelvägg inuti som man kan gå in i.

Långfredagsgudstjänst

Plats: Domkyrkan

Tid: 11.00

Vad: Med Mariakören.

SM-slutspel: Rönnby–Falun

Plats: Mälarenergi Arena

Tid: 13.00

Vad: SM-kvartsfinal 1:5, innebandy

The Rock Orchestra by Candlelight

Plats: Konserthuset, Stora salen

Tid: 17.00–18.40 och 20.00–21.40

Vad: Efter en utsåld Europaturné återvänder ensemblen med en ny 90-minuterskonsert som andas vackert mörk energi i legendarisk rock och metal.

Governor Andy & Papa Dee 

Plats: Bierkeller

Tid: 21.00–01.00

Vad: Sweet reggae music med Papa Dee & Governor Andy – sound system stylee! 

PÅSKAFTON

Påskpyssel – mat och ansiktsmålning

Plats: Slakteriet

Tid: 12.00–16.00

Vad: Härligt påskpyssel för hela familjen med ansiksmålning och mat från alla världens kök.

Hjälp Rut-Ottar att hitta sitt ägg!

Plats: Länsmuseet

Tid: 12.00–16.00, även söndag

Vad: Museets maskot Rut-Ottar har lekt fågel, fisk eller mittemellan med sina påskägg i utställningarna. Nu kommer Rut-Ottar inte ihåg var de ligger. Fri entré och drop-in.

Lördag i Konstlabbet

Plats: Konstmuseet

Tid: 13.00–15.00

Vad: Skapande verksamhet för barn och unga samt nyfikna vuxna. Vi testar olika tekniker och skapar tillsammans i Konstlabbet. Vi startar kl 13 och håller på till kl 15. Konstpedagog på plats. Kostnadsfritt. Ingen föranmälan.

Laskaj 14 och The Hawkins 

Plats: O’Learys

Tid: 20.00

Vad: Punk och rock i en härlig kombo borgar för fest. 

Cajsa Frangquist 

Plats: Global Living

Tid: 21.00

Vad: Soul i stil med vilken storhet som helst på andra sidan Atlanten, har det sagts om denna Västeråsartist. Spelar mestadels eget material. Uppträtt på Nobelfestens efterfest 2019 och fyrfaldig finalist i P4 Nästa.

PÅSKDAGEN

Påskdagsgudstjänst

Plats: Domkyrkan

Tid: 11.00

Vad: Med Motetkören.

Opera

Plats: Elektra Bio

Tid: 18.00

Vad: Romeo och Julia från The Metropolitan. Repris.

Powered by Labrador CMS