Morgonrapporten: Försvunnen kanotist hittades i natt

★ ONSDAG 29 MAJ • Vädret: Svalare och regnskurar • Guiden: Släktforskning och författarsamtal

Publicerad

God morgon Västerås! 

Det har hänt: Runt midnatt natten till onsdag larmades räddningstjänst och polis om en person som åkt ut med kanot och inte återvänt vid Johannisbergsbadet. Sökning inleddes och en timme senare kunde kanotisten hittas, rapporterar VLT.

Så blir vädret enligt SMHI: Ett stråk med moln och skurar rör sig in över vårt område under dagen, mot kvällen finns solchanser. Temperaturen sjunker därmed något, dagstemperatur på 15–20 grader. 

Guiden – det händer idag i Västerås:

Konstutställning

Plats: Västerås Konsthall 

Tid: Tisdag–fredag 12.00–16.00, helg 12.00–16.00

Vad: Västeråskonstnären Agneta Westerdahl visar målningar i tusch, akryl och torrpastell och skulpturer i rakubränd svartlera. Utställningen pågår till 9 juni.

Jourhavande släktforskare

Plats: Västerås huvudbibliotek, fackavdelning

Tid: 15.00–18.45

Vad: Västerås Släktforskarklubb har öppet hus för dig om släktforskarfrågor. Intresserade, nybörjare och erfarna släktforskare är välkomna.

Författarsamtal: Jon Forsling

Plats: Hammarby bibliotek

Tid: 18.00

Vad: Författaren, journalisten och västeråsaren Jon Forsling kommer i maj ut med sin nya bok ”Stupad – svensken som gav sitt liv för Ukraina”. Boken ställer frågan: Vad är vi beredda att offra för ett lands frihet? Kerstin Klingmann leder samtalet. Möjlighet att köpa signerade böcker av författaren.

Stiglöpning för nybörjare

Plats: Orientalen, Önstavägen 1 (Västerås SOK:s klubbstuga)

Tid: 18.30

Vad: Löpgruppen Westeros Trail Running Society erbjuder nybörjare att prova på att springa stiglöpning. Kortare sträcka med guide.

Västerås Sinfonietta: Vårcaprice

Plats: Konserthuset

Tid: 19.00–20.20, även torsdag samma tid

Vad: Vårcaprice med Fryxellska skolans musikklasser och Västerås Sinfonietta är numera en lika självklar tradition som julkonserterna. Fortsatt på den inslagna vägen med filmmusik, glada vårsånger och ett och annat upptåg.

Shirley Valentine

Plats: Västmanlands Teater, Lilla scen

Tid: 19.00

Vad: Shirley Valentine är 55 år och undrar vart livet tog vägen? Barnen har precis flyttat hemifrån och äktenskapet har stagnerat. En hisnande resa i att hitta sig själv och modet att uppfylla sina drömmar. Med Bodil Malmberg.

Powered by Labrador CMS