Morgonrapporten: Flera älgar på Bäckby – en avlivades

★ ONSDAG 12 JUNI • Vädret: Ostadigt • Guiden: Teater på Engsö slott

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås! 

Det har hänt: Det kom under tisdagseftermiddagen in flera samtal till polisen om älgar på Bäckby. Den första älgkalven kunde efter sex timmar lotsas bort via Vallby och en avstängd Norrleden. Senare på kvällen kom ytterligare samtal om en fullvuxen älg som också rörde sig på Bäckby. Kommunens viltvårdare på plats bedömde älgen som stressad och därmed en risk för människors säkerhet. Då togs beslutet om att älgen skulle avlivas.

Så blir vädret enligt SMHI: Fortsatt ostadigt väder med skurar som främst växer till dagtid. Solen kommer dock att lysa en del också mellan varven. Temperaturerna är ganska blygsamma och ligger under de normala för årstiden. Dagstemperatur 14–18 grader, svag vind. 

Guiden – det händer idag i Västerås:

Teater: Siljes sång

Plats: Engsö slott

Tid: 18.00–19.00 och 20.00–21.00, även fredag samma tider samt söndag 16.30, 18.30 och 20.00

Vad: En liten spökhistoria om Silje. Flickan som försvann och aldrig letades efter. Nu går hon igenom ett helt sekel för att samla vänner, som också befinner sig i utkanten. Som vill leka med henne. En vandrande föreställning, på Engsö slott. Bra att veta - vi kommer att gå i flera trappor och endast stående publik. Hammarteatern i Hallstahammar står bakom föreställningen. Mer info och biljetter hammarteatern.se

Stiglöpning för nybörjare

Plats: Orientalen, Önstavägen 1 (Västerås SOK:s klubbstuga)

Tid: 18.30

Vad: Löpgruppen Westeros Trail Running Society erbjuder nu alla nybörjare att prova på att springa stiglöpning. Kortare sträcka med guide.

Powered by Labrador CMS