Morgonrapporten: Barn påkört av elsparkcykel – föraren smet från platsen

★ MÅNDAG 24 JUNI • Vädret: Nu kommer värmen • Guiden: Utställningar och bilbingo

Publicerad

God morgon Västerås! 

Det har hänt: På söndagseftermiddagen blev ett barn påkört av en elsparkcykel vid Pettersbergsskolan. När polisen kom till platsen kunde var föraren av elsparkcykeln inte kvar på platsen. Barnet, i yngre åldern, fördes med ambulans till sjukhus med oklart skadeläge. En förundersökning har inletts med rubriceringarna vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada samt grovt olovligt avvikande från trafikolycksplats. Elsparkcykeln är tagen i beslag.

Så blir vädret enligt SMHI: En högtrycksrygg växer in över landet från sydväst. Redan under måndagen stiger temperaturen till om kring 25 grader och övervägande soligt väder. På tisdagen kommer temperaturen stiga ytterligare till mellan 25 och 28 grader.  

Guiden – det händer idag i Västerås:

Utställning: Förskjutningar

Plats: Västerås konstmuseum

Tid: Under öppettiderna fram till 26 augusti.

Vad: Martha Ossowska Persson och Ylva Carlgren tillhör samma konstnärsgeneration. De rör sig inom skilda tematiska kretsar, arbetar med olika uttryck och utstrålar olika energier. Verken i utställningen är laddade med en spänd närvaro. 

Utställning: Fokus på Akvarell – verk ur Samlingen

Plats: Västerås konstmuseum

Tid: Under öppettiderna fram till 26 augusti.

Vad: Akvarellen har en lätthet och spontanitet som få andra medier har. Här finns verk med det lätta, ljusa och spontana, och andra verk med det djupsinniga och dunkla.

Bilbingo

Plats: Klinta IP

Tid: 19.00

Vad: Klassisk bilbingo varje måndag under hela sommaren med lotterier och kafé. Arrangörer IFK Fotboll, Irsta IF, VBK. Endast kontanter.

Powered by Labrador CMS