Emma Lindström, Anna Nyberg och Amanda Grönlund tog det första spadtaget.

Miljardsatsning på ICAs nya fryslager i Västerås

Under måndagen invigdes byggnationen av ett nytt fryslager för ICA med ett första spadtag.

Publicerad

Den 14 november togs det första spadtaget för ett nytt 23 000 kvadratmeter stort fryslager med högautomatiserad drift intill ICAs befintliga lager på Hacksta i Västerås.

Det första spadtaget togs av Emma Lindström, logistikdirektör ICA Sverige, Anna Nyberg, vd på ICA Fastigheter och Amanda Grönlund (KD), 1:a vice ordförande i kommunstyrelsen i Västerås.

− ICA har en lång historia i Västerås och det är med stor stolthet som jag idag sätter spaden i marken för nästa långsiktiga investering i staden. Det nya fryslagret är viktigt för vår affär, det stärker varuförsörjningen till ICA-butikerna och säkrar vår konkurrenskraft på marknaden, säger Emma Lindström, logistikdirektör ICA Sverige.

ICA Sverige och ICA Fastigheter investerar sammanlagt 1,8 miljarder kronor i det nya lagret. Anläggningen planeras tas i drift i början av 2026 och kommer att förse ICA-butiker i hela landet med varor.

− Fryslagret är en viktig investering för ICA, och vi som fastighetsägare är väldigt glada att nu kunna påbörja utvecklingen. Vi kommer att certifiera fastigheten enligt Breeam och har flera viktiga hållbarhetsinitiativ för bland annat minskad energianvändning och för att stärka den biologiska mångfalden runt fastigheten, säger Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter.

Powered by Labrador CMS