Mamma United trygghetssatsar.

Mamma United sprider sin trygghetssatsning i Sverige

I år kommer Mamma United Trygg genomföras på Bäckby och Vallby i Västerås, Jordbro (Haninge kommun), Märsta (Sigtuna kommun) och Fisksätra (Nacka kommun).

Publicerad

Mamma United Trygg är en trygghetsskapande insats som har pågått i Västerås stad sedan hösten 2022 med insatser i Bäckby och Pettersberg. Mammor som tidigare har deltagit i Mamma Uniteds basprogram delar ut mellanmål på platser där barn vanligtvis rör sig och som blivit en attraktiv miljö för rekrytering till kriminella grupper 

När skolorna stänger för sommaren ökar Mamma United Trygg vuxennärvaron i några utvalda kommuner i Sverige med förhoppningen att motverka kriminalitet bland barn och unga.

– Barn som kanske annars går utan mat får äta sig mätta tack vare initiativet och det ger också mammor som deltagit i Mamma Uniteds basprogram möjlighet till arbetsträning. 

Mamma United, kommunerna och det lokala näringslivet för löpande en dialog kring hur de kan samverka för ökad trygghet för alla boenden i de aktuella bostadsområdena. 

– Det gör mig väldigt glad att vi kan sprida Mamma United Trygg till fler kommuner. Vi ser att initiativet har gjort skillnad och varit uppskattat i Västerås och nu vill vi göra samma succé i Haninge, Sigtuna och Nacka. Det krävs flera insatser från samhällets sida för att komma till rätta med otryggheten och för att försvåra gängrekryteringen av barn. Mamma United Trygg är en sådan insats där både boenden och andra viktiga aktörer samverkar för bästa resultat och en trygg boendemiljö, säger Anja Nordenfelt, grundare och verksamhetschef för Mamma United, i ett pressmeddelande.

I Västerås finansieras insatsen av Västerås stad samt fastighetsbolagen Mimer, Victoriahem och Lokala Hjälpen. Initiativet kommer pågå året ut. 

Powered by Labrador CMS