M/S Kungsörnen har börjat trafikera Västeråsfjärden – i sommar kommer västeråsarna kunna ta del av ett större nöjesutbud ombord.
M/S Kungsörnen har börjat trafikera Västeråsfjärden – i sommar kommer västeråsarna kunna ta del av ett större nöjesutbud ombord.

Mälarens nya nöjeskryssare är här: ”Skapar andra möjligheter”

Rederi Mälarstaden nysatsar med flaggskeppet M/S Kungsörnen

Publicerad Senast uppdaterad

Flera nöjeskryssningar, större event och konferenser.

Spencer Strandh.
Spencer Strandh.

Med nya flaggskeppet M/S Kungsörnen tar Rederi Mälarstaden nästa steg i sin satsning att skeppa ut västeråsarna på Mälaren.

– Vi kommer bland annat att sjösätta ”Mälaren Live” med olika musikteman, säger Spencer Strandh, sälj- och marknadsansvarig på Rederi Mälarstaden.

Intresset hos västeråsarna för nyförvärvet från de estniska farvattnen har varit stort sedan i maj när Rederi Mälarstaden berättade nyheten att de investerat i ett nytt passagerarfartyg.

Nu är 58-åringen – som mäter 32,60 meter i längd, 7,20 meter i bredd och tar uppemot 150 sittande passagerare fördelat på tre salonger och ett soldäck – omdöpt och har hunnit vara ute på sin jungfrufärd med Västeråspassagerare ombord.

– Vi körde premiären förra fredagen med en av alla julbordskryssningar vi har nu i november och december, säger Spencer Strandh.

Han ser vinterns julbord som en bra uppvärmning inför vad som komma skall till våren och sommaren 2023.

Då är det tänkt att Rederi Mälarstaden ska ta nästa steg i sin satsning på olika evenemangskryssningar.

Förutom att lyfta och vidareutveckla matkryssningarna ger Kungsörnen nya möjligheter till att ta emot större bokningar från både företag, organisationer och privata grupper.

Fartyget ger också andra möjligheter till en större variation ombord med temakryssningar, konferenser, och ytterligare gourméalternativ.

– Vi kommer bland annat att köra ”Mälaren Live” med olika musikteman, säger Spencer Strandh.Under förra veckan bjöd Rederi Mälarstaden in till adventsmingel för att visa upp nykomlingen M/S Kungsörnen – redan titulerad ”Mälarens nya nöjeskryssare”.

– Det kommer att bli fler party- och nöjeskryssningar. Kungsörnen kommer att komplettera Havsörnen på ett bra sätt.

För företagen erbjuds fortsatt konferenser. Men i en ännu mer utvecklad form.

– Det blir av en helt annan dimension nu. Kungsörnen är större, mer ”möblerbar” och därmed mer flexibel än Havsörnen. Det ger helt andra möjligheter, säger Spencer Strandh.

Powered by Labrador CMS