De vita ljusen på den stora skorstenen kommer att släckas på fredagseftermiddagen.
De vita ljusen på den stora skorstenen kommer att släckas på fredagseftermiddagen.

Mälarenergi släcker skorstenen på Black Friday

Klockan 16 på fredagseftermiddagen släcker Mälarenergi den vita belysningen på den stora skorstenen på kraftvärmeverket i Västerås.

Publicerad

I ett pressmeddelande skriver Mälarenergi att man under fredagen kommer att släcka den vita belysningen på den stora skorstenen på kraftvärmeverket i Västerås. De röda flyghinderljusen kommer att förbli tända av säkerhetsskäl.

– För en hållbar framtid är det viktigt att vi alla ser över hur och när vi förbrukar energi. På Mälarenergi arbetar vi hela tiden med att optimera vår energianvändning, men även vi har lagt in en högre växel för att kunna spara ännu mer energi, skriver de i pressmeddelandet.

Robin Norlén, fastighetschef på Mälarenergi förklarar mer:

– Att arbeta med att optimera energianvändningen i våra lokaler är en naturlig del av vårt DNA. Under 2021 minskade vi vår energiförbrukning i våra kontorsbyggnader med 14,6 procent, säger Robin Norlén.

Mälarenergi har i år vidtagit flera åtgärder för att minska energiförbrukningen. Bland annat ändrat drifttider på ventilationsaggregat så att de bara är igång när medarbetare är på plats, hårdare belysningsstyrning, tilläggsisolerat tak samt bytt ut ljuskällor och fläktmotorer till mer energieffektiva sådana.

– Ett exempel är att vi byter ut kontorsbelysningen på kraftvärmeverket till LED-plattor, vilket utöver energibesparingen även kommer att ge bättre belysning och arbetsmiljö i kontorslandskapen. Om allt går enligt plan är arbetet klart i de första dagarna i december, säger Robin Norlén.

– Även om det är en symbolisk handling så ingår nedsläckningen i alla de insatser som vi på Mälarenergi gör för att minska vår energianvändning, säger Jörgen Engström, avdelningschef på Värme produktion, som är den som kommer att trycka på strömbrytaren för att släcka ner skorstenen på fredagseftermiddagen.

Powered by Labrador CMS