Leea Wallund.
Leea Wallund.

Leea, 17, representerar Västerås på scouternas stora demokratifest

Leea Wallund från S:t Olofs scoutkår är på plats när scouternas Demokratijamboree hålls i helgen. ”Jag är väldigt taggad, det ska bli både spännande och intressant”, säger hon.

Publicerad Senast uppdaterad

Om Demokratijamboree

Demokratijamboree 2022 bjuder på allt från demokratiska omröstningar till intressanta samtal, workshops och underhållning. Scouter från hela landet samlas för att påverka, mötas och göra sina röster hörda. I år är 61 procent av alla ombud på stämman under 26 år.

Källa: Scouterna

Med start idag och hela helgen hålls Scouternas årsmöte Demokratijamboree. På Universitetet i Stockholm samlas omkring tusen scouter.

Leea Wallund, 17, åker dit för att representera S:t Olofs Scoutkår.

– Jag är väldigt taggad, det ska bli både spännande och intressant. Jag har aldrig varit på någon Demokratijamboree tidigare. Jag tror att det blir mycket nytt och mycket att ta in. Vi är ett litet gäng som åker från min kår så det känns spännande, säger hon i ett pressmeddelande från scouterna.

Scouternas demokratifest lockar många unga, över hälften av deltagarna är under 26 år.

– Det känns jättebra, jag sitter i kårstyrelsen så då får jag öva på att tycka till. Det är en bra övning för livet, och jag kan ta med lärdomar till skolan där jag sitter i elevrådet, säger Leea Wallund.

Scouterna har idag över 76 500 medlemmar i 220 av landets 290 kommuner.

Powered by Labrador CMS