Ny bransch för krögarna. Sebastian Eriksson utanför lokalen i T9-huset på Tunbytorp.

Krogprofilernas nya satsning – profilkläder

Sebastian Eriksson och Daniel Johansson, kända från den franskinspirerade restaurangen Marcel P, tar sig an ännu ett projekt. Tillsammans öppnar de Part, en butik som specialiserar sig på yrkes-, frilufts-, skydds- och profilkläder, framför allt åt företag.

Publicerad Senast uppdaterad

Vi kommer att ha ett eget tryckeri för att trycka text och företagsloggor på kläderna och vi har inlett ett samarbete här i Västerås med ett företag som broderar på kläder

Västerås Tidning mötte Sebastian Eriksson på Tunbytorp i T9-huset, det som tidigare var Björkmans Bil, där arbetet med de nya lokalerna höll på för fullt.

Hur kommer det sig att ni satsar på den här, för er, rätt obekanta branschen?

– Vi passade på när tillfället kom. Det är förstås en helt ny bransch, men en god vän till oss driver två Partbutiker, en i Uppsala och en i Enköping, så det finns redan ett upparbetat system som ger oss en bra start.

Dessutom har de lyckats rekrytera fyra personer som tidigare jobbade på den välkända yrkesbutiken HMK i Kopparlunden och en person till är på väg in.

– De kan ju det här, det är ett riktigt superteam vi har rekryterat vilket ger oss en enorm trygghet, säger Sebastian.

Industridesign

Planerna för lokalens 345 kvadrat är en bas där både taket och golvmattan blir svarta och väggarna grå. Lokalen får en snygg industridesign och en bra belysning.

– Sen så blir det en kassadisk, två provrum, stor plats för skor, skyddsutrustning och kläder. En yta kommer att ha inriktning mot friluftsliv och det kommer även att finnas ett mötesrum där man kan sitta ned och prata med oss om sina önskningar.

Sebastian inne i lokalen där butiken nu byggs upp.

Han berättar att varje företag kommer att ha sin egen portal på nätet.

– Där kan företagsledaren bestämma vilka typer av kläder och utrustningar som gäller. Varje medarbetare har sen en viss summa att handla för. Så kläderna beställs där, trycks av oss och sen skickas de ut till kunden.

Butiken kommer att sälja traditionella märken som Fristads, Snickers och Segers men även en del lite mer ovanliga märken.

Eget tryckeri

– Vi kommer att ha ett eget tryckeri för att trycka text och företagsloggor på kläderna och vi har inlett ett samarbete här i Västerås med ett företag som broderar på kläder.

Avslutningsvis berättar Sebastian att butiken slår upp dörrarna torsdagen den 4 april för att följas av en stor invigningsdag tisdagen den 9:e.

– Då är alla, både företagskunder och enskilda konsumenter, hjärtligt välkomna.

Powered by Labrador CMS