Kommunen uppmuntrar till klimatsmarta resor

Mellan den 22 april och 19 maj pågår kampanjen ReCO2 resor för att motivera västeråsare att göra aktiva och klimatsmarta resor.

Publicerad

Västerås stad har anordnat kampanjen i flera år och hoppas på ett högt deltagande. På måndagen drog årets kampanj igång.

– När våren kommer startar vi kampanjen. Vi hoppas att flera västeråsare då har tagit fram cykeln och promenadskorna och har goda förutsättningar att göra reko resor. Namnet ReCO2 resor handlar om resa (Re) och koldioxid (CO2), där Västerås stad vill uppmuntra dig som reser i kommunen att göra det så klimatneutralt som möjligt, skriver man i ett pressmeddelande.

Att ta sig fram med gång, cykel, rullstol, kollektivtrafik, inlines och elsparkcykel är exempel på reko resor. Bil tillhör inte kategorin ReCO2 resa, oavsett drivmedel.

– Ett annat sätt är att faktiskt undvika att resa - att arbeta på distans hemifrån bidrar också till att göra resandet mer reko. Du som väljer distansarbete och bidrar till ett reko resande på så vis kan också vara med i kampanjen.

I samband med kampanjen ordnar Västerås stad en tävling. Alla som gör reko resor i Västerås kan vara med och det är kostnadsfritt att delta. När kampanjen avslutas kan du svara på en enkät och motivera varför just du ska vinna.

– Totalt kommer 20 vinnare att utses av en jury. Vinster att tävla om är busskort med 10 resor inom Västerås kommun. Vinnarna får även goodiebags med saker som kan vara bra att ha. Vi håller en prisutdelning i stadshuset med tekniska nämndens ordförande. Alla som vinner kommer att få en personlig inbjudan längre fram.

Läs mer om hur du deltar i tävlingen HÄR.

Powered by Labrador CMS