Det nya boendet rymmer bland annat 60 lägenheter.

Klart för nytt äldreboende – snart börjar byggarbetet

Beräknas vara klart hösten 2025.

Publicerad

Inom kort planeras byggstart för ett nytt äldreboende i Västerås. NCC ska i samverkan med Hemsö och Västerås stad bygga det nya äldreboendet Stenkumla.

Stenkumla ligger i stadsdelen Råby i direkt närhet till ett grönskande naturområde. Det nya äldreboendet består av en huskropp i L-formation med fyra våningar och entré, lobby, personal- och installationsutrymmen på entréplan. Varje lägenhet är cirka 33 kvadratmeter och innehåller pentry samt höj- och sänkbart handfat och WC.

­– Nu är vi i mål med den inledande projekteringsfasen och ser fram emot att börja bygga och få vara en del av den viktiga samhällsutvecklingen i Västerås stad. Idag när mer än en halv miljon svenskar är över 80 år känns det rätt att vara med och arbeta för att bygga ut äldreomsorgen i Sverige. Vi ser fram emot att göra detta tillsammans med Hemsö och Västerås stad, säger Anders Lindkvist, affärschef på NCC Building i Västerås.

Boendet omfattar 60 lägenheter, gemensamhetsytor, personalutrymmen samt trädgård med paviljong. Byggnadens stomme utförs med klimatförbättrad betong och taket förses med solceller.

– Vi är glada över samarbetet med NCC och det kommer bli ett fint och välkommet tillskott till de äldreboenden som redan finns i staden. Den färdiga byggnaden kommer att ge goda förutsättningar till fysiskt och mentalt välmående för både boende och personal, säger Mattias Lindström, projektchef på Hemsö.

Powered by Labrador CMS