Klart för finalfest tre år i rad

Svenska Bandyförbundet och Västerås stad har kommit överens om att Bandyfinalerna stannar i Västerås i ytterligare två år.

Publicerad

På torsdagen stod det klart att Bandyfinalerna stannar i Västerås även under 2025 och 2026. I ett pressmeddelande skriver Västerås stad att man tillsammans med Svenska Bandyförbundet kommit överens om det fortsatta värdskapet.

– 2024 blev första året för Bandyfinalerna i Västerås på väldigt länge och vi har lärt oss mycket av årets genomförande. Vi har haft ett jättefint samarbete med Svenska Bandyförbundet och tillsammans ser vi nu fram emot att utveckla evenemanget för att kunna skapa en riktigt häftig bandyupplevelse i Västerås även kommande år, säger Maria Engelfeldt, verksamhetschef idrott och friluftsliv, Västerås stad.

2024 blev första året sedan 1990 som Bandyfinalerna spelades i Västerås, efter att Svenska Bandyförbundet och Föreningen Svensk Elitbandy (FSE) tog beslutet att flytta evenemanget från utomhusarenan i Uppsala till inomhusarenan ABB Arena Syd i Västerås.

– Det känns fantastiskt roligt att Svenska Bandyförbundet väljer att stanna kvar i Västerås med Bandyfinalerna. Genom Bandyfinalerna fortsätter Västerås sin tradition som präglad bandystad. Evenemang som Bandyfinalerna är viktiga för Västerås, de bidrar till upplevelser för våra invånare och till att inspirera fler generationer av bandyspelare i Västerås, säger Vicki Skure Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

Årets finalhelg lockade 12 000 åskådare och hade en tv-publik på 310 000 tittare.

– Vi är mycket glada över att Bandyfinalerna kommer att spelas i Västerås både 2025 och 2026. Västerås har visat sig vara en mycket bra värdstad med stort engagemang och entusiasm från både publiken, staden och andra aktörer. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla bandyns flaggskepp och evenemanget för att skapa ännu fler minnesvärda upplevelser för alla bandyfans och våra duktiga spelare, säger Gisela Stockhaus, förbundsordförande i Svenska Bandyförbundet.

Powered by Labrador CMS