Margareta Kronman utanför Mästerblomman.
Margareta Kronman utanför Mästerblomman.

Hon tar över Mästerblomman
– och förverkligar sin livsdröm

Efter över 30 år i branschen förverkligas Margareta Kronmans dröm om att äga sin egen blomaffär när hon tar över den centrala blomaffären Mästerblomman.

Publicerad

Torsdagen den 1 december innebar inte bara den första dagen på årets sista månad utan även det officiella ägarbytet på Mästerblomman i centrala Västerås.

Det ska bli jätteroligt att utveckla mitt entreprenörskap också

Therese Borg Ericsson som har drivit verksamheten sedan 2013 lämnar över stafettpinnen till Margareta Kronman.

– Jag har jobbat på Mästerblomman sedan Therese öppnade 2013 och har varit i branschen i över 30 år, berättar Margareta Kronman för Västerås Tidning.

Hur kommer det sig att du tar över?

– Det uppstod ett tillfälle nu när hon ville sälja, och det har alltid varit min dröm. Jag har jobbat i yrket på olika sätt och är passionerat förälskad i mitt yrke, så jag vill gärna visa att det finns passion i blommor. Jag tror att jag kan göra skillnad.

Hur vill du göra skillnad?

– Jag vill visa hantverket framförallt. Att man kan göra så otroligt mycket med blommor. Jag vill försöka förändra framförallt begravningsbinderiet och göra det mer miljöanpassat och kunna erbjuda saker man kanske inte tror att man kan få, säger Margareta och ger ett exempel.

– Min mamma gick bort i höstas och då hade vi alla i familjen varsitt blomhjärta, det blev 17 hjärtan. Det blev en väldigt fin helhet och jag tror att många vill ha den helheten men inte vet om att man kan få den.

Hur känns det att ta över som ägare?

– Det känns helt fantastiskt, det är ju en dröm som går i uppfyllelse. Min mamma hade en blomaffär och det är lite känslomässigt nu eftersom hon gick bort nyligen och inte kan vara med och se mig ta den här chansen. Men det är något jag har väntat på under en lång tid och nu kom tillfället. Sedan är det en svår tid att gå in i, det är lite osäkert.

Alla anställda kommer att vara kvar i samband med ägarbytet.

– Det är en stor butik och jag har allt ansvar för de anställda. Man vill ju vara en bra entreprenör. Den dagliga driften har jag koll på eftersom har haft flera butiksföreståndartjänstner genom åren. Men det ska bli jätteroligt att utveckla mitt entreprenörskap också, avslutar Margareta Kronman.

Powered by Labrador CMS