Framtidstro. Tobias Hansson, Anna Svensson, Lars Wiklander, Sinisa Zubic och Håkan Jansson blickar framåt.

Hitachi expanderar – siktar på att bli 1 800 medarbetare

I början av veckan firade Hitachi Energy att de undertecknat ett avtal med fastighetsbolaget Corem om att förvärva mark och byggnader för att skapa en ny gemensam arbetsplats på Finnslätten.

Publicerad

En byggnad på 30 000 kvadratmeter ska ge plats för att samlokalisera Hitachi Energys alla verksamheter i Västerås, bland annat forskning och utveckling, kontor och en toppmodern fabrik för nätautomationsprodukter.

– Allt detta görs med målet att stärka samarbeten och stimulera kreativitet och innovation, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

En del av expansionen är att företaget planerar att rekrytera ytterligare medarbetare till verksamheten i Västerås. De närmaste åren räknar Hitachi Energy att växa till cirka 1 800 medarbetare i staden.

Investeringen i Västerås är en del av en större expansionsplan för Hitachi Energi i Sverige, som planerar att investera 3,7 miljarder kronor i Sverige och anställa ytterligare 2 000 medarbetare fram till 2027.

– Vi befinner oss i en otroligt spännande utvecklingsfas inom hela Hitachi Energy och i Sverige sker investeringar på flera orter. Expansionen här i Västerås känns otroligt positiv och vi ser fram emot att skapa en modern och attraktiv arbetsmiljö för våra medarbetare. Detta kommer ge oss bättre möjligheter till samarbeten, ökad innovationstakt och en stärkt gemenskap, säger Tobias Hansson, vd på Hitachi Energy i Sverige.

Byggnationen av den nya arbetsplatsen i Västerås kommer att påbörjas under hösten 2024 och inflytt är planerad att påbörjas 2027. Tillsammans med arkitektbyrån Krook & Tjäder skapas en hållbar, modern och attraktiv arbetsplats för att uppmuntra till samarbeten och innovation.

Området Finnslätten i Västerås, befinner sig i en omfattande och spännande omvandling, med företagsetableringar, bostäder och skolor. Här skapas en innovativ, dynamisk och hållbar stadsdel där ny teknik och forskning står i centrum.

Powered by Labrador CMS