Här i K7-huset på Stenby öppnar Willys sin tredje butik i Västerås.

Här öppnar Willys en ny butik i Västerås: ”Välbesökt handelsområde”

Nästa år öppnar Willys sin tredje butik i Västerås när man etablerar sig på Stenby handelsområde.

Publicerad Senast uppdaterad

Willys har sedan tidigare två butiker i östra respektive västra Västerås, och den nya butiken kommer att ligga i de norra delarna, i K7 Aktivitetshus på Stenby.

– Området är ett välbesökt handelsområde med starka trafikleder och ligger precis intill rondellen som knyter ihop väg 56 mot Sala med Norrleden genom Västerås, skriver Willys i ett pressmeddelande.

Butiken kommer att byggas i en befintlig padelhall på området och väntas öppna i slutet av 2024. Hållbarhetsambitionerna för den nya butiken är höga.

– Butiken kommer att leva upp till de högt ställda kraven för Bra Miljöval, Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker.

I dag ligger flera andra starka aktörer på det aktuella etableringsområdet, däribland Systembolaget, Stora Coop, Apoteket Kronan, Blomsterlandet, Mc Donalds och Dollarstore, och det finns gott om parkeringsmöjligheter på den gemensamma parkeringen.

– Vi är väldigt glada över att vi kan öppna ännu en butik i Västerås. I tider med ökande priser och kostnader är Willys erbjudande, med ett brett sortiment och Sveriges billigaste matkasse, mer relevant än någonsin och vi ser en stor efterfrågan på nya Willysbutiker, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

Powered by Labrador CMS