Fullmatad helg. Ludwig Wässman deltar i SM i sportskytte på hemmaplan, Kalle Baah och Jill Johnson gästar Mässen, friidrott på Arosvallen och kartingtävling på Hälla med bland andra hemmaföraren Noel Sundberg.

Händelserik helg i Västerås – stora artistbesök och stora idrottstävlingar  

Semesterlunken är över. I helgen är det fullt ös på både scen och idrottsarena i Västerås.

Publicerad

Reggaelegendarerna i Kalle Baah gästar Västerås Officersmäss idag fredag följt av Sveriges countrydrottning Jill Johnson på lördag.

På sprortfronten kommer Sverigeeliten i inte mindre än tre idrotter hit. 

Pricksäkra skyttar för sportskytte-SM på Stockkumla, actionladdade förare för fartfyllda kartingtävlingar på Hälla ring samt hoppande, springande och kastande friidrottare när klassikern Gurkspelen avgörs på Arosvallen för 51:a gången.

Häng med!

FREDAG 4 AUGUSTI

Sportskytte-SM

Plats: Stockkumla Skyttecentrum

Tid: Fredag, lördag, söndag

Vad: Björksta Ungdomsskytteförening och Västerås Frivilliga Skarpskytteförening arrangerar sportskytte-SM på 50 och 300 meter under tre dagar. Både JSM och SM så ett stort deltagarantal väntas. ”Vi är en van SM-arrangör och har arrangerat flera SM-tävlingar de senaste åren”, säger Filip Andersson från en av arrangörsklubbarna Västerås Frivilliga Skarpskytteförening. Han finns med i arrangörsgruppen men kommer även att vara med och tävla och har en åttondeplats från i fjol att försvara. Ett stort lokalt medaljhopp är Björkstas Ludwig Wässman, mästare ifjol. 

Det är fritt inträde till tävlingarna. ”Det är ganska sällan det kommer folk utifrån och tittar, men vill man så får man såklart. Vi kommer att livesända från serveringen så att man har koll på skyttarnas resultat”. Liveresultat från tävlingsdagarna finns även på www.skytteonline.se.

Kalle Baah + Ärtor & Löv, Cajsa Camomile, DJ Lion

Plats: Västerås Officersmäss

Tid: 18.00 (showstart 20.00)

Vad: Sommarens stora reggaefest. Ett av Sveriges tyngsta reggaeband gästar Officersmässen – med över 40 år i bagaget. Allt började 1979 på högstadiet i Skärblacka för Kalle Baah och sedan dess har lyssnarskaran bara ökat. Lokala favoriterna Ärtor & Löv värmer upp publiken samt avslutar kvällen med ett antal gästsolister. Cajsa Camomile är Cajsa Frängkvist alter ego och levererar skönt gungande reggae med Pappa Jaz bakom tangenterna och ett tajt band. DJ Lion sköter musiken och skapar en skön vibe i trädgården.

Biljetter: https://events.magnetevents.com/Event/kalle-baah-med-gaster-53291/

 LÖRDAG 5 AUGUSTI

Gurkspelen

Plats: Arosvallen

Tid: Lördag och söndag från 9.30 till kväll båda dagarna 

Vad: Den klassiska friidrottstävlingen avgörs nu för 51:a gången – på upprustade Arosvallen med bland annat nya löpar- och ansatsbanor. Klasser alltifrån åtta år upp till junior och senior. ”Framför allt är det många unga tjejer som är anmälda i år, betydligt fler än killarna”, säger tävlingsledaren Henrik Astfors från arrangerande Västerås Friidrottsklubb. 

Mellansvenska Kartingserien

Plats: Hälla Ring

Tid: Lördag–söndag från morgon till seneftermiddagen båda dagarna 

Vad: Tävlingar i dagarna två i Mellansvenska Kartracingserien – räkna med fartfylld action från första heat. ”Det är främst yngre förare som tävlar, men även äldre – åldersspridningen är 6–50 år”, säger SMK Västerås Anna Palmgren som kommer att jobba som funktionär under helgens tvådagarstävling. Hon berättar vidare att omkring 170 ekipage väntas till start. Hemmaklubben SMK Västerås har flera förare med i toppen i respektive serie. Bland annat toppas Junior 125 av Noel Sundberg, tätt följd av klubbkompisen Axel Palmgren.

Jill Johnson

Plats: Västerås Officersmäss

Tid: 18.00 (på scen cirka 20.00)

Vad: En av Sveriges i mest folkkära och hyllade artister. Även hyllad singer-songwriter, programledare och tv-personlighet. Jill har turnerat sedan 14 års ålder, har över 30 år på scenen, släppt 20 egna skivalbum och dessutom otaliga samarbeten med nationella och internationella artistkollegor som exempelvis Lionel Richie, Mauro Scocco, Doug Seegers, Ronan Keating, Miriam Bryant och många fler. En kväll med Jill på Officersmässen blir som att resa i tid och rum till Nashville för en kväll. 

Kvällens lokala förband är Jennie & The Bloomington Oaks.

Biljetter: https://events.magnetevents.com/Event/jill-johnson-53254/

SÖNDAG 6 AUGUSTI

Västerås BK30–Rävåsens IK Karlskoga 

Plats: Ringvallen

Tid: 16.00 

Vad: Dags för omstart i damettan. Hemmalaget ligger i mitten av tabellen med 19 inspelade poäng efter halva serien, gästerna är nästjumbo. 

Powered by Labrador CMS