”Ska ha stort hjärta”. Fredde Svanström är utsedd till Årets tomte i Västerås. ”Ett hedersuppdrag”, säger vinnartomten.

Han korades till Årets tomte i Västerås: ”Ett hedersuppdrag”

Fredde Svanström. Där har ni Årets tomte i Västerås – utsedd av er läsare. ”Fantastiskt kul. Ett hedersuppdrag”, säger segertomten.

Publicerad Senast uppdaterad

På lördagseftermiddagen kröntes Årets Västeråstomte på Erikslunds shoppingcenter.

Samtliga fyra finalister – Kenneth Gillström, Lars-Erik ”Arostomten” Lundin, Linda Söllvander och Fredde Svanström – var på plats på scenen tillsammans med konferencier Niclas Buskenström och många nyfikna julshoppare stannade till för att få uppleva chansen att se fyra tomtar på en och samma gång.

– Alla tomtar är vinnare. Det viktigaste med den här tävlingen har varit att alla tomtar tillsammans med vår samarbetspartner Erikslund shoppingcenter gemensamt bidragit till Lokala Hjälpens viktiga julinsamling till förmån för ekonomiskt utsatta barnfamiljer. Vi har aldrig haft så många röster någon gång tidigare, det känns bra att så många engagerat sig, säger Jonna af Petersens, Västerås Tidnings projektledare.

Den som till sist utsågs till Årets tomte av Västerås Tidnings läsare – efter en historiskt jämn röstfördelning – var Fredde Svanström, musiklärare från Västerås.

– Fantastiskt kul! Ett hedersuppdrag, säger en något omtumlad segertomte.

Han berättar att han har ”tomtat” i olika sammanhang i ungefär 15 år.

Vad kännetecknar en bra tomte?

– Det gäller att ha ett stort hjärta. Säga ja till allt!, säger Fredde Svanström med ett skratt.

Nu återstår det hedersamma uppdraget att dela ut matkassar och presentkort till barnfamiljer som har det extra tufft ekonomiskt.

Årets tomte är ett projekt som arrangeras av Västerås Tidning tillsammans med Erikslund shoppingcenter och Lokala Hjälpen.

”Alla är vinnare”. Konferencier Niclas Buskenström och tomtefinalisterna Kenneth Gillström, Lars-Erik ”Arostomten” Lundin, Linda Söllvander och Fredde Svanström på scenen i Erikslunds shoppingcenter under tomtekröningen på lördagseftermiddagen.
Powered by Labrador CMS