Sonny Petersson inledde sin resa på Steam Hotel 2019, nu utses han till ny vd.

Han blir ny vd för Steam Hotel: ”En stor ära”

Steam Hotel får en ny vd. Vid årsskiftet tar Sonny Petersson över. En av målsättningarna: nå 400 000 besökare under 2024. 

Publicerad Senast uppdaterad

Steam Hotel öppnade 2017 med visionen om att bygga en ny sorts hotelldestination fylld av upplevelser i Västerås 100 år gamla ångkraftverk. 

Nu har hotellet över 150 000 övernattande gäster per år, en genomsnittlig beläggning på 96 procent och en omsättning som pekar mot 400 miljoner kronor under 2023. 

Det är en stor ära för mig att tillträda som vd för Steam Hotel och Actionbadet där jag tar på mig ansvaret att leda anläggningarna till nya höjder som en destination i världsklass

Sonny Petersson

Nästa steg i utvecklingen är att befordra och göra Sonny Petersson till ny vd,  skriver hotellets ägargrupp ESS Group i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen.

Sonny Petersson inledde sin resa på Steam Hotel 2019 som Food & Beverage Manager. Under det senaste året har han axlat rollen som Operations Manager. Nu blir han högst ansvarig för att föra utvecklingen framåt.

”Hans påverkan under de senaste åren har varit avgörande för Steams enastående resultat. Med sitt oerhörda engagemang för denna plats, i kombination med hans internationella erfarenheter, är Sonny den självklara kandidaten att styra skeppet framåt”, säger Jonas Stenberg, vd ESS Group, i pressmeddelandet.

I vd-rollen kommer Sonny Petersson även att ha övergripande ansvar för Actionbadet Kokpunkten, en dynamisk och omtyckt anläggning som årligen välkomnar cirka 185 000 gäster från närområdet. 

”Det är en stor ära för mig att tillträda som vd för Steam Hotel och Actionbadet där jag tar på mig ansvaret att leda anläggningarna till nya höjder som en destination i världsklass. De framgångar vi har uppnått hittills har en enkel förklaring – våra fantastiska medarbetare och vår gemensamma strävan att alltid möta varje gäst varje dag, och att göra det med omsorg om varje detalj”, säger den nya vd:n som tillträder den 1 januari och fram till dess jobbar nära nuvarande vd Felix Fuchs. 

En målsättning blir att öka nuvarande omkring 350 000 besökare till 400 000 under 2024.

Powered by Labrador CMS