Sluta skjut. Governor Andy har tillsammans med Papa Dee släppt en antivåldslåt. På fredag uppträder i de med låten i Västerås.

Governor Andy sätter ner foten: ”Det räcker nu”

Västeråsartisten Governor Andy har tillsammans med Papa Dee släppt låten ”Eld upphör” med anledning av alla våldsdåd och skjutningar som har skakat Sverige de senaste månaderna.

Publicerad Senast uppdaterad

Skjutningar och sprängningar har dessvärre blivit vanliga rubriker i tidningar runt om i landet och unga liv tar drastiskt och tragiskt slut som en följd av rivaliserande kriminella gäng som utkämpar interna stridigheter.

Västeråsprofilen och artisten Governor Andy har tillsammans med parhästen Papa Dee släppt en låt med namnet ”Eld upphör”.

– När barn mördar barn varje dag måste vi få ett stopp på det, därför säger vi att det räcker nu, säger Governor Andy.

Papa Dee instämmer:

– Det är inte så lätt att skriva om ett så tungt ämne, men vi fick till det väldigt bra. Det är en engagerande och enkel text som jag tror att alla kan skriva under på.

Det var under Enköpingsmässan som artisterna presenterade och framförde sin nya, högaktuella låt.

– Det är en ynnest att som musiker kunna få ut viktiga budskap till en större publik, säger Governor Andy.

Duon har redan varit i kontakt med organisationer som arbetar emot gatuvåldet.

– Vi har varit i samtal med olika organisationer och tänker att vi kanske åker ut i skolor för att sprida budskapet, vi börjar med det här så kan olika grejer ske som följd, säger Papa Dee.

– Vi vill samla in medel för att investera i mentorer, framförallt manliga mentorer som kan vara förebilder för unga killar som är på glid. Jag var med i ett liknande projekt på Bäckby i Västerås där killarna fick utveckla sin kreativitet och skapa musik. Mentorer är väldigt viktiga, säger Governor Andy.

Under fredag och lördag 20–21 oktober uppträder duon på Stigen av Knut på Stora torget i Västerås klockan 19–01 båda dagarna.

Powered by Labrador CMS