Freddy Amigo väljer att stanna i Västerås och underhålla på äldreboenden och träffpunkter.

Freddys val i sommar: Nobbar utlandsspelningar för att sjunga för pensionärer

Västerås välkända sångare Freddy Amigo tackar nej till utlandsjobb – istället gör han en sommarturné på stadens äldreboenden och mötesplatser.

Publicerad Senast uppdaterad

I år var Freddy Amigo erbjuden jobb bland annat i Rumänien, Nepal och på Filipinerna. Men han väljer att stanna kvar i Sverige, och Västerås.

– Jag tänker stanna kvar här. När jag fick frågan från Västerås stad om jag ville göra en sommarturné för de äldre så bestämde jag mig. Jag tänker bjuda på en musikalisk resa för dem som stannar kvar.

Jag avbokade hotell och spelningar och sa att jag var lite trött, men egentligen så beror det på att jag har en speciell kärlek för de äldre

Freddy jobbar mycket med äldre i sitt jobb på lasarettet och han känner mycket för dem.

– De stannar ju kvar här när resten av familjen och släktingarna reser utomlands. Jag ser framför mig den lilla tanten som sitter i sin rullstol framför fönstret och tittar ut när alla åker iväg. De kan ju inte resa så jag stannar kvar, det är viktigt.

Han säger att han har ett speciellt band till de äldre vilka ofta gillar hans musik.

– Jag avbokade hotell och spelningar och sa att jag var lite trött, men egentligen så beror det på att jag har en speciell kärlek för de äldre.

Eftersom de äldre ofta inte kan åka utomlands så tänkte Freddy att han skulle ta med dem på en resa.

– Från opera och latinamerikansk musik till svenska sommarvisor och mycket mer. En resa över Italien med ”O sole mio!, till den svenska ”Till havs” och ”En kväll i juni”. Det blir både opera, flamenco och andra latinamerikanska rytmer. Det finns så mycket musik som jag har i bagaget från min kultur som jag tänker bjuda på.

Han säger att man inte får glömma bort att det är de äldre som byggde upp staden Västerås. De äldre har byggt upp staden och ibland är de bortglömda.

– Jag vill ge dem en romantisk resa, säger Freddy.

Konserterna sker på olika äldreboenden och mötesplatser mellan vecka 24 till och med 35.

Förutom att uppträda i Västerås kommer han även att uppträda i Gävle och på Gotland under sommaren.

– Så jag håller mig här hemma i Sverige.

Powered by Labrador CMS