Tävlingsredo. Pernilla Block är ett välbekant ansikte för många västeråsare.

Exilvästeråsaren Pernilla tävlar i årets Robinson

För 25 år sedan intervjuades Pernilla Block för att delta i Robinson, men valdes bort. Nu är hon en av de tävlande i Robinson 2023 som har premiär på söndag.

Publicerad

50-åriga Pernilla Block är född och uppvuxen i Västerås men bor sedan några år tillbaka i Fiskebäckskil.

– Jag träffade min man i Västerås och hans föräldrar bor i Fiskebäckskil. Vi har alltid sagt att vi vill bo där, det är paradiset att göra det. Så när vårt nuvarande hus blev till salu för fyra och ett halvt år sedan slog vi till direkt och flyttade.

Nyligen presenterades Pernilla som en av deltagarna i årets Robinson, som i den här upplagan innebär att de yngre tävlar mot de äldre.

Varför sökte du till programmet?

– Jag har alltid tyckt att formatet med Robinson och tv-produktion är så häftigt och har alltid tänkt att jag vill göra det.

Pernilla har sökt till Robinson tidigare och blivit kallad till intervju, men då gick hon inte hela vägen.

– Jag sökte för 25 år sedan, då var jag 25 år gammal och tänkte att det är klart att alla gillar mig. Jag fick komma på intervju men då hade jag två små barn hemma och de som höll i castingen var nog ganska smarta och tyckte att du ska nog inte vara med här. Och nu passar det mycket bättre, konstaterar Pernilla.

Pernilla Block är en del av Lag Nord.

Hon tror att livserfarenheten är en stor fördel för det äldre laget.

– Nu som 50-åring vet jag mer om hur människor fungerar, bara en sån sak som att jag varit chef och har lärt mig hur jag ska bemöta olika sorters människor. Och man väljer sina strider på ett annat sätt nu, jag tror att när man är yngre har man lättare att ta åt sig om någon är dum.

– Under tiden på ön pratade vi hela tiden om att det är ett spel och att vi ska hålla ihop, för det är bara vi som vet vad som har hänt och hur det var.

När Pernilla först skickade in sin ansökan höll hon det hemligt för sin man Anders.

– Jag skickade in min ansökan och sa ingenting till min man, för om jag inte kom med behövde jag inte berätta det. Men de ringde och bad mig komma på intervju och då var jag tvungen att berätta för Anders att du, det hände en grej…

– Han bad direkt om att få se min ansökningsvideo och efter att ha tittat frågade han ”Jaha, när åker du då?” För att han var så säker på att jag skulle komma med. Och han fick rätt.

Vad tror du gjorde att du blev antagen?

– Jag har väldigt mycket energi, sprider mycket glädje och är alltid glad. Jag ser inte bekymmer och oroar mig inte i förskott. Det är mycket roligare att vara glad, för det retar alltid någon. Så energi och kampvilja, jag är inte den mest vältränade men jag är ändå stark och kan mycket.

Hur kändes det när du fick veta att du kom med?

– Jag var så lycklig, jag hade varit på ett kundbesök och satt i bilen när jag fick veta. Jag var tvungen att stanna och satt och bara ylade i bilen. Jag var så glad, och det var också så surrealistiskt att tänka att nu ska jag äntligen få göra det som jag har drömt om att göra.

Utan att avslöja för mycket, hur skulle du beskriva upplevelsen?

– Det man har sett på tv är väldigt sant, man lever på kokos och vatten, det bara är så. Man får ingenting av produktionen. Sedan kan man vinna något ibland men annars är det den kosten som gäller. Bygger du inte en hydda får du inget tak över huvudet, så enkelt är det.

– Men det är så häftigt. Jag hade inte så mycket problem med att inte äta så mycket och trodde att det skulle vara tuffare än vad det var, men det var nog lättare för mig som inte tränar varje dag och inte äter flera gånger om dagen, för de som var vana vid det var det betydligt tuffare. Jag njöt av stunden och upplevelsen.

För några år sedan gick flyttlasset från Västerås till Fiskebäckskil.

Hur har reaktionerna varit sedan du presenterades som av av deltagarna?

– Många har sagt att jag visste att det var det du gjorde, vilket de nog inte gjorde. Men det var många som spekulerade i somras över var jag höll hus, för vi brukar aldrig åka hemifrån på sommaren eftersom det är som semester att vara i Fiskebäckskil. Så när jag inte var hemma var det lite konstigt, och folk pratade om det. Det var allt från att vi skulle skiljas till att jag var utbränd eller satt i fängelse, haha. Det var jobbigast för Anders som fick ljuga.

– Det hade bara varit positiva kommentarer hittills, så det tar jag med mig. Sedan finns det säkert nåt troll där ute men då får jag hantera det då.

Nu på söndag sänds det första programmet på TV4 och TV4 Play och Pernilla ser fram emot att se sommarens äventyr genom en utomståendes ögon.

– Det är ju oerhört mycket som jag inte vet har hänt eller hört något om, så det ska bli spännande att se. Det är en tävling och även om jag inte huggit någon i ryggen så har jag blivit besviken och gjort andra besvikna. Det är inget sommarkollo vi har åkt på utan vi tävlar om en halv miljon kronor, så jag har svårt att tro de som säger att de bara åker för att utmana sig själva, jag tror att vi alla är där för att vinna.

Powered by Labrador CMS