Lokala Hjälpen släpper biljetter till både matvandringar och en jubileumsfest för klassiska Café Blanche.

Dubbla biljettsläpp för Lokala Hjälpen när Café Blanche gör tillfällig comeback

Lokala Hjälpen släpper nu biljetter till både de populära matvandringarna – och en reunion av klassiska nattklubben Café Blanche.

Publicerad Senast uppdaterad

Matvandringar, eller Food Tours, är en populär kulinarisk upplevelse som tar deltagarna genom olika restauranger. Detta koncept är välkänt i världens storstäder som Stockholm, Göteborg, Malmö och som nu är etablerat även i Västerås.

– Det unika med Lokala Hjälpens matvandringar här i Västerås är att hela anmälningsavgiften oavkortat och direkt går till lokala sociala välgörande ändamål. Denna kombination av gastronomisk njutning och socialt samhällsengagemang har gjort det populärt och uppskattat bland både matvandrare och de restauranger som är med, säger Amanda Gahm, eventansvarig på Lokala Hjälpen. 

– Våra matvandringar är en otroligt omtyckt aktivitet och vid de senaste biljettsläppen har det sålt slut på mindre än en minut, så det gäller att vara beredd. Dessutom inbringar dem strax över 100 000 kronor per år som oavkortat går till att göra det lite bättre för utsatta västeråsare.

Biljetterna till de Välgörande matvandringar i Västerås släpps den 18 juni kl. 10.00.

Reunion för klassiska nattklubben

Samma dag, men på klockan 20.00 släpps även biljetterna till evenemanget "Back to Café Blanche", då västeråsarna bjuds in att fira den klassiska nattklubbens 40-årsreunion på Elite Stadshotellet.

– Elite Stadshotellet och Lokala Hjälpen bjuder in till en minnesvärd återföreningsfest för Café Blanche den 7 september 2024. Det har gått 40 år sedan Café Blanche öppnade sina dörrar och nu är det dags att återuppleva glädjen och energin från den tiden och kanske den mäktigaste födelsedagsfesten på Stadt sedan deras invigning 1907, säger Amanda Gahm.

Under kvällen kommer gästerna bland annat få återuppleva profilerna Michel Rosta och Staffan Braw. Staffan som var med och startade Café Blanche berättar: 

"Ända sedan Disco-Disco på Elba för över tio år sedan har jag tackat nej till att dj:a. Men är det någon gång jag ska spela igen är det just denna kväll. Att dessutom Michel, en disco-legend ställer upp känns jätteroligt."

Vesna Perkovic, Elite Stadshotellet kommenterar: 

"När man tänker tillbaka på hur det var, alltid kö för att komma in, bra drag och stora artister på plats. Nu har vi byggt om en del under de 40 åren sedan Café Blanche startade. Därför kommer vi att hålla till på hotellets övre våning, men vi tror att även om det inte blir riktigt som förr, blir det bra ändå! Självklart öppnar vi även terrassen om vädret är med oss."

Biljetterna till Back to Café Blanche släpps den 18 juni klockan 20.00.

Powered by Labrador CMS