Dubbla verksamheter. Christoffer Magnusson Domeij kombinerar det nyöppnade bageriet med sin cateringverksamhet.

Drömmen jäste i många år – nu har Christoffer öppnat sitt bageri

Efter att ha drivit hemmarestaurangen The Nutmeg House i tio år, samt varit med och startat succérestaurangen Magpie, har Christoffer Magnusson Domeij öppnat ett nytt bageri i Västerås.

Publicerad Senast uppdaterad

Drömmen om ett eget bageri har legat och jäst i många år, konstaterar Christoffer Magnusson Domeij när Västerås Tidning besöker The Nutmeg Bakery en solig fredag i november.

– Den har funnits med sedan jag gjorde praktik på Riche bageri och konditori i Stockholm när Johan Sörberg som idag är domare i Hela Sverige Bakar var ansvarig för allt bageri och konditoriet.

– Sen tog den mer fart när jag besökte Riddarbageriet som Johan Sörberg startade några år efter min praktik på Riche, berättar han.

Inbjudande. Fin belysning, textilier och genomtänkta kulörer gör lokalen inbjudande till en fikastund.

Garnbutik tidigare

Det lilla extra. Christoffer har bakat cinnamon rolls med muscavadomousse, kompott på sommarens hallon och rostad vit choklad.

Stjärnorna stod rätt när västeråsaren lämnade Magpie i våras, och det stod klart att det fanns en ledig lokal på Förstadsvägen 8.

– Jag behövde en till inkomstkälla förutom min catering och eftersom det är något jag har drömt om bestämde jag mig för att köra.

Lång process

Lokalen, som tidigare varit garnbutik och nu senast en skönhetssalong, har renoverats.

– Den stod tom ganska länge och det var en ganska lång process innan vi skrev på kontraktet, för jag hade verkligen inte bråttom. Sedan tog jag över i augusti och vi började fixa mycket på egen hand. Min fru Joanna har målat och ansvarat för inredningen och pappa har byggt borden och sittbänkarna.

Klassiskt fikabröd. Bageriet erbjuder både fika och matbröd.

Christoffer bakar i sin studio och tar med sig bröd och bakverk till bageriet. The Nutmeg Bakery premiäröppnade den 1 november och har i nuläget öppet på fredagar och lördagar.

– Den första månaden har varit över förväntan. Nu börjar vi känna av ungefär hur mycket vi behöver baka för att inte sälja slut och inte heller ha en massa svinn.

En ren familjeaffär

Hela familjen är involverad i verksamheten.

– Min fru är här varannan fredag och på lördagarna hjälper de stora barnen till, det är härligt att göra det tillsammans.

Familjeverksamhet. Hela familjen är engagerad i det nya bageriet.

Är det någon produkt som har blivit lite extra populär?

– Vår Tirami choux har blivit populär, det är en Paté choux med tiramisusmaker. Sedan säljer vi mycket kardemummabullar och ljust surdegsbröd.

På bageriet kan man välja mellan att sitta kvar på plats och avnjuta något gott eller ta med det hem.

Vilka förhoppningar har du med bagerisatsningen?

– Att det blir bra snurr på det och att det blir kvarterets lilla hembageri. Drömmen vore om jag kunde anställa någon och kanske ha öppet flera dagar i veckan, men vi börjar såhär.

Eventuella nyheter om öppettider och utbud informerar The Nutmeg Bakery om via sociala medier. Öppettiderna är 8– 17 på fredagar och 8–14 på lördagar.

Kvartersbageri. Flera kunder från kvarteret har redan hittat hit, men även kunder från andra sidan stan.
Powered by Labrador CMS