Den fängslade västeråsaren ville inleda en relation med en anställd vid anstalten.
Den fängslade västeråsaren ville inleda en relation med en anställd vid anstalten.

Dömd för vapen i rapvideo varnas – ringde flirtsamtal till fängelsepersonal

Nyhetsbyrån Siren rapporterar om att en 28-årig man från Västerås, som avtjänar ett fängelsestraff för grovt vapenbrott efter en mycket omskriven rapvideoinspelning med koppling till Adriana-mordet, varnas av anstalten Hällby.

Publicerad

Via de intagnas telefonsystem har han tagit kontakt med en kriminalvårdsanställd utanför arbetstid och gett utryck för att han vill ha en relation med henne efter att han frigivits. "Högst olämpligt och hänsynslöst" konstaterar anstalten i sitt beslut.

I samtalet, där även en annan intagen deltog, ska 28-åringen ha sagt till kvinnan att han fastnat för henne, att hon har ett fint leende och att han vill hämta henne till Västerås och sina gator när han frigivits. Kvinnan upplevde situationen som obehaglig. Mannen nekar helt till detta.

Varningen grundar sig även i en annan händelse där det har framkommit att det på mannens avdelning förekommit otillåten kommunikation och manipulation av telefonsystemet och att kontakt har tagits med personal på deras fritid. Enligt beslutet bedöms samtalen ha innehållit otillåten påverkan och implicita hot.

28-åringen är dömd till fem års fängelse efter att han hanterat flera vapen i samband med en musikvideoinspelning i Västerås och Sollentuna. Ett av vapnen skulle senare komma att användas vid dödsskjutningen av tolvåriga Adriana i Botkyrka, i augusti 2020.

Powered by Labrador CMS