Minitennis för 65+. TK Aros Christer Allgårdh håller en kort instruktion för premiärgänget på Bellevue. På fredag är det dags igen för ”Tennis på studs”.
Minitennis för 65+. TK Aros Christer Allgårdh håller en kort instruktion för premiärgänget på Bellevue. På fredag är det dags igen för ”Tennis på studs”.

”Det är skonsamt, enkelt och roligt”

Det är aldrig för sent att börja med tennis. Nationella satsningen ”Tennis på studs” för alla nybörjare 65+ finns nu även på prov i Västerås. ”Vår målsättning är absolut att fortsätta”, säger TK Aros Christer Allgårdh som håller i övningarna på Bellevue.

Publicerad

Genom pilotprojektet ”Tennis på studs” lär sig alla över 65 år som inte spelat tennis tidigare att på ett enkelt och lustfyllt sätt ta sig an sporten.

Projektet bedrivs med medel från RF som är öronmärkta för ändamålet.

– Vi har redan många veteraner som spelar tennis – men få i åldrarna 65+ är nybörjare. Nu kan vi erbjuda en ny målgrupp möjligheten att börja spela, säger projektledaren Emma Ernlund till tennisförbundets hemsida.

Bakgrunden till konceptet är Riksidrottsförbundets satsning på idrott för äldre och uppmaningen att idrotts-Sverige måste bli bättre att välkomna äldre till föreningslivet.

Full fart med skumboll på Bellevue i fredags.
Full fart med skumboll på Bellevue i fredags.

Förra fredagen bjöd TK Aros in till sitt första av totalt tre kostnadsfria prova-på-tillfällen på Bellevuestadion.

– Deltagarna var nöjda och hade en trevlig stund med en minst lika viktig fikastund efteråt, säger Christer Allgårdh.

Varför valde ni i TK Aros att engagera er?

– Jag satt och spånade för mig själv för hitta på något nytt för att locka nya spelare till tennisen och kom och tänka på när man spelade skumtennis på minibanor på 70-80-talet. Jag kontaktade förbundet och det visades att de redan hade dragit igång det här projektet. Då hakade vi på.

Kortfattat innebär ”Tennis på studs” en enklare form av tennis anpassad för utövarna – man spelar dubbel på en minitennisbana med mjuk boll och två studsar är tillåtna.

– Det är skonsamt, enkelt och roligt och bra för folkhälsan, säger Allgårdh.

Christer Allgårdh.
Christer Allgårdh.

Nästa tillfälle är denna fredag den 18 november med start klockan 11.00 på Bellevue, därefter samma tid fredagen efter.

Föranmälan krävs.

– Men dyker det upp någon som inte anmält sig löser vi givetvis det. Racket finns att låna på plats, hälsar Christer Allgårdh.

Han hoppas att intresset är stort nog hos stadens äldre för en fortsättning.

– Målsättningen är absolut att detta ska fortsätta efter testperioden.

Fotnot: Anmälan sker till christer@tkaros.se


Powered by Labrador CMS