Schysst käk utsågs till Årets företagare.
Schysst käk utsågs till Årets företagare.

De utsågs till årets företagare på kvällens Guldstänksgala – här är samtliga vinnare

Västerås största nätverksträff Guldstänk hölls ikväll i konserthuset. Bland flera prisade företagare under galan sticker ett ut – Schysst käk som tog hem den tyngsta utmärkelsen Årets företagare. ”Wow! Så hedrande”, sa segerbröderna i talet från scen.

Publicerad Senast uppdaterad

Under kvällens gala, som genomfördes för 19:e gången, i ett kokande konserthus hyllades pristagare i sex kategorier – Årets Företagare, Årets Marknadsförare, Årets Nystartare, Årets Innovatör, Årets Exportpris och Årets Hållbarhetspris.

Här är kvällens samtliga vinnare:

Årets Företagare 2022: Amir och Alex Kheirmand, Schysst käk

Motivering: ”Årets Företagare har tillsammans med sina entusiastiska medarbetare byggt upp en verksamhet som växer så det knakar. Innovation, kvalitet, service och lyhördhet är några av de framgångsfaktorer som gett deras varumärke en välförtjänt förstaplats i sitt segment. Och alla fattar vi förstås att det är ett lyckat koncept att i alla lägen vara Schysst”.

Övriga nominerade: Martin Kristiansson, Ella industrier och Sonny Eriksson & Lucas Andersson, Digiwise

Årets Marknadsförare 2022: Lokala Hjälpen

Motivering: ”Årets vinnare har på ett varmt och direkt sätt skapat skyhög kännedom om sitt varumärke. Genom sin marknadsföring har de stärkt sin trovärdighet och samtidigt ökat människors insikt, kunskap och vilja att vara delaktiga. De har gjort det lätt för oss alla att hjälpa dem som hjälper.”

Övriga nominerade: Uponor och Mälardalens universitet

Årets Exportpris 2022: Westermo Network Technologies

Motivering: ”Vinnaren av exportpriset är ett internationellt företag med hög exportandel som gemene man kanske inte har på radarn varje dag. En viktig del av deras verksamhet finns i Västerås. Här sker den utveckling som sedan tar företagets produkter ut i världen. Företaget har sprängt miljardvallen och nu har de även tagit sig in på Guldstänks scen”.

Övriga nominerade: SmartShake och Woodsafe Timber Protection

Årets Hållbarhetspris 2022: Fire AB

Motivering: ”Årets vinnare visar att hållbarhet startar på hemmaplan. Med omtänksamhet och spännande samarbeten gör de sina genuina satsningar på personalens välmående till en del av en vinnande affärsmodell. Genom ansvar, helhetstänk och certifieringar gör de det uppenbart att det går att bidra till ett bättre samhälle, även i en oväntad bransch. Årets vinnare demonstrerar ett brinnande intresse för hållbarhet.”

Övriga nominerade: Kadesjös ingenjörsbyrå och Kärrbo prästgård

Årets Innovatör 2022: Fibu

Motivering: ”Årets innovatör har från dag ett jobbat fokuserat med målet i sikte. Med en brinnande drivkraft och ett starkt team är hållbarhet ledstjärnan i affärsidén. Folket har röstat och tillsammans med juryn är vi eniga om att vinnaren har en spännande resa framför sig, och vi vågar nog säga att det redan är (för)packat och klart.”

Övriga nominerade: CC90 och CDE

Årets Nystartare 2022: Västerås IVF

Motivering: ”Årets Nystartare har med stor passion och målmedvetenhet satt grunden för ett företag med stor tillväxtpotential. Bolaget sätter Västerås på kartan och med en tydlig strategi, kunskap och affärsmässighet har ett företag som blickar mot framtiden skapats. Bolaget bedöms också säkerställa att Västerås fortsätter ha större tillväxt än Örebro.”

Övriga nominerade: Västerås Destilleri och Marcel P.

Här är fler bilder från kvällens Guldstänksgala:

Västeråsbekantingen Marit Bergman var en av artisterna.
Västeråsbekantingen Marit Bergman var en av artisterna.
Lokala Hjälpen blev Årets marknadsförare
Lokala Hjälpen blev Årets marknadsförare
Årets Hållbarhetspris: Fire AB
Årets Hållbarhetspris: Fire AB
Kvällens konferencier var Linnea Henriksson
Kvällens konferencier var Linnea Henriksson
Powered by Labrador CMS