Gänget bakom Västerås Retromarknad. Från vänster Eleonore Lundkvist, Veronica Vee Stenström, Hedi Hed, Anna Sandberg, Ann-Charlotte Mähler och Carolina Wahlberg.
Gänget bakom Västerås Retromarknad. Från vänster Eleonore Lundkvist, Veronica Vee Stenström, Hedi Hed, Anna Sandberg, Ann-Charlotte Mähler och Carolina Wahlberg.

De arrangerar Västerås Retromarknad – för femte gången: ”Besökarna gillar konceptet”

Nu på lördag den 30 september arrangeras Västerås Retromarknad för femte gången. Här finns något för alla som gillar prylar, kläder, möbler och lampor från förr.

Publicerad

Förra året bytte arrangören Västerås Retro lokal från Växhuset till Västerås Arena, hall C, vilket var mycket lyckat. Lokalen blir därför samma i år.

Kvaliteten på föremålen från den här tiden är outstanding i jämförelse med det som tillverkas i dag, både när det gäller möbler, kläder och prylar

Hedi Hed

– Vi har fått till en kul hösttradition här i stan med Västerås Retromarknad. Varje år som vi arrangerat marknaden har vi känt att besökarna gillar vårt koncept med utvalda säljare som säljer fina saker och kläder från 40-70-talet, kombinerat med ett par föreläsningar om intressanta ämnen. säger Hedi Hed från Västerås Retro i ett pressmeddelande

Marknaden brukar locka över 1 000 besökare.

– Det är jätteroligt! 

Det bjuds på två föreläsningar under dagen. Henrik Boresäter och Anders Jacobson från Flygande veteraner kommer hålla i föredraget ”DC-3, Daisy – En välfungerande tidsmaskin i Västerås" klockan 12, om flygplanet Daisy som i år firar 80 år.

Timmen senare håller Mari Saretok i föredraget ”Min mamma Mari Simmulson”, om den estländsk-svenska keramikern. Hennes mest kända verk skapade hon för Upsala Ekeby. 

Förra året lockade Västerås Retromarknad runt 1 000 besökare.
Förra året lockade Västerås Retromarknad runt 1 000 besökare.

På plats finns närmare 40 utvalda utställare som kommer sälja allt från porslin till möbler, lampor och vintagekläder. 

– Kvaliteten på föremålen från den här tiden är outstanding i jämförelse med det som tillverkas i dag, både när det gäller möbler, kläder och prylar. Vi vill erbjuda en dag full med nostalgi, vacker och funktionell formgivning och en chans att få lära sig mer genom föredragen som hålls under marknaden, säger Hedi Hed. 

Västerås Retromarknad håller öppet mellan klockan 11.00 och 15.00 under lördagen.

Inträdet är 50 kronor per person. 

Powered by Labrador CMS