Vallby friluftsmuseums 100-årspresent är nu redo för invigning.

Dags för invigning av efterlängtad dansbana

På söndag invigs den dansbana som Vallby Friluftsmuseum fick i 100-årspresent av Västerås stad.

Publicerad

För drygt ett år sedan togs det första spadtaget till det som idag är en färdigbyggd dansbana. Det var i samband med Vallby Friluftsmuseums 100-årsjubileum 2021 som museet fick en ny dansbana i gåva av Västerås stad.

Nu på söndag klockan 11.00 invigs dansbanan av kulturnämndens ordförande Ann-Louise Molin Östling, (S). Dansare från Marionetterna bjuder på fartfyllda dansnummer.

– Vi har sett fram emot att få införliva en dansbana i folkparksmiljön. Den har varit efterfrågad under många år. Vi hoppas att många fötter kommer att stampa och snurra runt där framöver. Med dansbanan kan vi fortsätta att utveckla platsen som en arena för arrangemang, teater, konserter och nu även dans, säger Elin Rynger, avdelningschef för Vallby Friluftsmuseum.

Under invigningen uppträder bland annat Kud Zlatni Behar med bosnisk folkdans, Västerås Folkdansgille, Saga Tuuvas med band och Clownen Frasse. Lanthandeln och byskolan har öppet och besökarna kan roa sig med både turer med häst och vagn, tipspromenad och djurvandring.

Invigningen utgör också startskottet på museets familjedag som arrangeras av museet i samarbete med Trygghetssamordnarna på Vallby, Pettersberg och Råby, samt Mimers stadsdelssamordnare.

Med samarbetet hoppas man kunna öka de boendes kunskaper om stadsdelarnas utbud, lyfta fram kulturen i närområdena samt skapa möjligheter att komma ut, umgås och göra något trevligt tillsammans.

Powered by Labrador CMS