Deklarationen skickas ut i mars. Nu bearbetar Skatteverket 63 miljoner kontrolluppgifter. Foto: SKATTEVERKET

Då kommer skattepengarna

Mellan den 9 och 12 april – då kommer skattepengarna. I alla fall för alla de som i år deklarerar digitalt senast 3 april och som bara godkänt de redan förifyllda uppgifterna i deklarationen. 

Publicerad Senast uppdaterad

Nytt för i år är att även den som får kvarskatt kan göra sin deklaration klar snabbare, genom att godkänna digitalt utan ändringar och tillägg senast den 3 april. Då kommer slutskattebeskedet i april och sista betalningsdag blir den 12 juli. Denna förändring görs för att den som har skatt att få tillbaka och den som har skatt att betala ska behandlas mer lika.

I e-tjänsten och i appen kan alla med e-legitimation godkänna deklarationen oavsett om den tagits emot till en digital brevlåda eller på papper. Det går även att godkänna sin deklaration genom att sms:a eller ringa.

– Den som inte har skaffat en digital brevlåda får sin deklaration på papper men kan använda koderna på den, eller e-legitimation, för att godkänna deklarationen digitalt, antingen i appen, e-tjänsten, via sms eller telefon, säger Monica Rönnberg.

Deklaration på papper kommer i brevlådan mellan den 15 mars och 15 april.

Powered by Labrador CMS