Detta är en genrebild.
Detta är en genrebild.

Då kan flyktingar hämta busskort för gratis resor

Från och med torsdagen den 1 december kan personer som bor i Västerås och har ett LMA-kort eller går under massflyktingdirektivet hämta ut busskort i stadshuset.

Publicerad

I slutet av oktober beslutade tekniska nämnden om att Västerås stad ska erbjuda kostnadsfria bussresor till personer som har LMA-kort eller går under massflyktingdirektivet.

Nu har Västerås stad tillsammans med region Västmanland och Migrationsverket lyckats lösa de praktiska bitarna med utlämningen av busskorten. Stadshusreceptionen kommer att ha en särskild tid för utlämning under tisdagar och torsdagar klockan 9.00-15.00. Regionen står för kort och terminaler medan staden och Migrationsverket håller med folk i receptionen.

– Jag är glad och stolt över att västeråsmajoriteten nu kan erbjuda kostnadsfria bussresor med kollektivtrafiken i Västerås för dessa personer. Jag vill tacka alla inblandade som med stort engagemang arbetat för att på rekordtid göra det här möjligt, säger Lars Nordin (V), ordförande i tekniska nämnden, på Västerås stads hemsida.

Powered by Labrador CMS