Första kunderna. Sara Öhman serverade de första korvarna från Carlströms nya rullande korvkiosk ”Korvlådan” under onsdagslunchen.

Carlströms nya satsning – en rullande korvkiosk  

Idag är det premiär för Carlströms kött och charks nya satsning – en rullande korvmoj. Västeråsarna hittade dit direkt.   

Publicerad Senast uppdaterad

Carlströms gick själva ut med nyheten på sociala medier under tisdagen med de inledande orden ”Hjälp, vi har köpt en korvkiosk!”. Gensvaret blev stort med över tusen gillningar, över 100 delningar och inte minst glada tillrop över nyheten.

Carlströms Kött & Charks inlägg på Facebook i tisdags.

– Kul med sådan respons. Vi har legat lågt och tänkt smyga igång det här …, säger Carlströms kött och charks vd Rikard Söderström till Västerås Tidning strax innan onsdagens premiärlucköppning av ”Korvlådan”, som mojen döpts till. 

När Västerås Tidning var på plats vid öppningen klockan 11.00 idag hade några nyfikna västeråsare redan letat sig till Slakterigatan för att testa utbudet.

Rikard Söderström berättar att man gjort en rejäl research inför nysatsningen. Förutom att åka runt till flera korvmojar i Stockholm och hämtat inspiration har man den senaste månaden ägnat sig åt att provlaga diverse goda anrättningar med korven i centrum. 

Bland annat kommer ”Korvlådan” att servera varma baguetter fyllda med tomatsås, chimichurri, surkål och köttiga korvar. 

– Vi kommer att ha ett begränsat utbud från starten innan allt sätter sig. 

Längre fram är tanken att utbudet ska öka och mojen ska då erbjuda bland annat tunnbrödsrullar med egentillverkade tillbehör. 

Varför just en korvmoj?

– Korv är bra! Blivit lite inne nu igen också. Och så har vi väldigt god och prisbelönad korv.

Allt är lokalproducerat.

– Vi gör allting i vår fabrik, säger vd:n. 

Vi vill bli lite varma i kläderna och känna oss för på hemmaplan först innan vid ger oss ut

Det anrika och populära charkuteriföretaget som startade i Västerås 1935 har anställt en person, Sara Öhman, till nysatsningen. 

Mojen kommer att ha sin ”hemmahamn” utanför butiken på Slakterigatan.

– Tanken på sikt är att den ska röra på sig och finnas på olika evenemang. Men vi vill bli lite varma i kläderna och känna oss för på hemmaplan först innan vid ger oss ut. Vi är ju inte vana att driva restaurang direkt så det är mycket som behöver sätta sig, säger Rikard Söderström. 

Magnus Haeppling, första kunden till ”Korvlådan”. ”Det smakar riktigt bra. Jag tog två ”dagens korvar” i baguette”, säger han.
Powered by Labrador CMS