Välbesökt i Västerås city.

Besöksantalet ökar i Västerås city: "Ett viktigt bevis"

Västerås citys besökarantal ökar. Varje månad, jämfört med 2023, kommer glädjande fler besökare till city.

Publicerad

Maria Martinsson, vd Västerås Citysamverkan, sa tidigare till Västerås Tidning att hon är glad över att jobbet som läggs ned för att göra city än mer levande bär frukt.

– Jag är så glad över att västeråsarna sluter upp när vi erbjuder evenemang av olika slag. 

I ett pressmeddelande från Västerås Citysamverkan sas det att sedan februari i år har antalet besökare till city ökat varje månad jämfört med 2023, ackumulerat +5,4% januari till juni.

”Detta är resultatet av ett samarbete mellan fastighetsägare, näringsliv, civilsamhälle, Västerås stad och självklart alla västeråsare och stadens besökare. Det är ett viktigt bevis på att Västerås city och stadskärnan, precis som i vår målbild, är attraktiv, trygg, trivsam och i allra högsta grad levande. Detta utgör en betydelsefull grund för vårt gemensamma etableringsarbete, där vi ständigt strävar efter att göra Västerås city ännu mer unikt och attraktivt i sitt utbud.”

Västerås Cityfestival och SM-veckan slog nytt besöksrekord i city. Västerås Cityfestival och SM-veckan hade totalt 523 539 besökare och det gav en ökning på +8,3 % jämfört med tidigare rekordvecka när Musikhjälpen gästade city i december 2019. Västerås Cityfestival hade under sina tre dagar, vecka 26, 375 122 besökare vilket var en ökning med 7% mot 2023.

I Västerås city finns ett brett utbud av butiker, restauranger, kultur, musik, både stora och små evenemang och en stadskärna som ständigt förändras och vågar erbjuda nya upplevelser för våra besökare.

– Tidigare i år minns vi särskilt samarbetet med VL under Alla hjärtans dag, Isbanan och SM-finalerna i bandy, Valborgsmässofirandet, VSK i Allsvenskan, Barnfestivalen, Tjejkvällen med Årets matmästare 2024 tillsammans med Västerås streetfood och nu senast Våra sommartorg som näringsidkare och fastighetsägare bidrar till.

– Sommargågatan på Vasagatan med boule hos Marcel P och vår sommaraktivitet i Vasaparken bidrar också till att skapa trivsamma utemiljöer och ett grönare, mer levande city. Aldrig tidigare har västeråsarna och besökarna haft så många platser att samlas på med vänner och familj. Under juni kom även nyheten att vi nått över 160 000 invånare i Västerås. Ännu ett fint kvitto på att Västerås som helhet är intressant och bidrar till att citys attraktivitet ökar, säger Maria Martinsson.

Powered by Labrador CMS