Nytt samarbete.

Bensinbolaget erbjuder gratis mensskydd på alla sina stationer

Företaget RedLocker har inlett ett samarbete med Preem och ska nu utrusta samtliga stationsbutiker i Västerås med automater för gratis mensskydd.

RedLocker har utvecklat automater för kostnadsfria mensskydd till olika verksamheter, där ett digitalt lås styr att endast en tampong eller binda kan tas ut åt gången.

I och med samarbetet mellan RedLocker och Preem kommer automater att finnas på plats i hela landet lagom till sommarens bilsemestrar.

– Gratis mensskydd är ett viktigt led i att göra våra stationsbutiker tillgängliga för fler. Vi renoverar nu samtliga toaletter – och genom att dessutom utrusta dem med fria mensskydd hoppas vi möjliggör en bättre resa för alla kvinnor som färdas längs Sveriges vägar, säger Helena Hammarström, Concept Manager på Preem, i ett pressmeddelande.

RedLocker grundades 2018 som ett UF-företag av unga entreprenörerna Clara Lidman och Liza Eriksson, med visionen att alla kvinnor skall ha tillgång till kostnadsfria mensskydd. RedLocker har sedan tidigare samarbeten med bland annat gym, skolor och muséer - men detta är första gången en så rikstäckande aktör som Preem väljer att ta in deras mensskyddsautomater.

– Att kunna erbjuda mensskydd till kvinnor i den breda allmänheten är ett genombrott både för oss som entreprenörer och för alla kvinnors självklara rätt till mensskydd. Vi är oerhört tacksamma och stolta över att få samarbeta med Preem kring en fråga som vi och många andra brinner för, säger Liza Eriksson, grundare och vd på RedLocker.

Powered by Labrador CMS