Årets spetselev Sverige Cecilia Ek med Martin Sangve, Hitachi Energy.

Årets spetselev i Sverige går på Hitachigymnasiet: ”En ära”

Cecilia Ek som går tredje året på Hitachigymnasiet i Västerås har blivit utsedd till årets spetselev i Sverige

Publicerad Senast uppdaterad

Spetsutbildningen är en Sverigeunik utbildning som sker i samarbete med Mälardalens Universitet. Eleverna kan läsa fler universitetskurser under gymnasietiden. Det är en högskoleförberedande utbildning som fokuserar på IoT, cloud och AI och tar fasta på den revolution som sker just nu inom dataområdet. 

Det är föreningen för Sveriges spetsutbildningar som delar ut priset som utöver äran är på 10 000 kronor. Priset delas ut till en elev som utmärker sig med exceptionella kunskaper och prestationer inom spetsområdet men som också är en ambassadör för sin spetsutbildning och en förebild för andra, skriver Hitachigymnasiet i ett pressmeddelande. 

Martin Sangve, HR-direktör på Hitachi Energy Sverige, delade tillsammans med skolans rektor Peter Stenberg ut priset till Cecilia Ek.

– Att bli utsedd årets spetselev är en ära som jag delar med mina klasskamrater och lärare. Deras stöd har varit avgörande för min utveckling och mina framgångar under min tid på skolan, säger pristagaren.

Martin Sangve:

– Cecilia är en mycket värdig mottagare av priset som Årets Spetselev 2024. Vi på Hitachi Energy uppskattar särskilt Cecilias aktiva ambassadörsskap för Hitachigymnasiet, teknik och jämställdhet inom teknikområdet. Hon är en sann förebild och vi ser fram emot att följa hennes fortsatta resa.

Ur motiveringen: ”Cecilia är årets spetselev inom de teoretiska ämnena. De färdigheter och kunskaper hon visat inom det teknikspetsprogram hon representerar är på allra högsta nivå; genom sin medverkan i flera avancerade teknikprojekt har hon uppvisat en högt utvecklad förmåga att arbeta digitalt – bland annat genom att skriva kod i flertalet olika språk samt att arbeta med och utveckla VR-spel och AI-program. Hennes arbete utmärks av hög ambition och stor kreativitet”.

Powered by Labrador CMS