Västerås stad behöver utöka sin arbetsstyrka inom vård och omsorg i sommar.

750 sommarjobb inom vård och omsorg behöver tillsättas

Västerås stad erbjuder cirka 750 sommarjobb inom vård och omsorg i sommar, och redan nu kan kommunen erbjuda timanställning för den som har möjlighet.

Publicerad

– Vi är glada att kunna erbjuda cirka 750 sommarjobb till personer som vill göra en insats inom vård- och omsorg och samtidigt få värdefull arbetslivserfarenhet. Vi söker personer som har ett genuint intresse av att arbeta med människor och har ett bra bemötande oavsett vem du träffar. Sommarjobben innebär en möjlighet att lära sig mer om vård och omsorg, få en inblick i en viktig och givande arbetsgrupp samt att vara med att skapa en bättre vardag för de äldre och personer med funktionsnedsättningar i staden, säger Carina Lundmark-Ågren, HR-chef på vård och omsorgsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

För att bli rekryterad behöver man vara 18 år fyllda, behärska svenska i både tal och skrift samt kunna använda dator och mobiltelefon.

Jobben sträcker sig upp till åtta veckor under sommaren och omfattar arbete inom äldreomsorg, servicehus, hemtjänst och på boenden för personer med funktionsnedsättning inom LSS och Socialpsykiatri. Alla som får anställning får även gå en grundläggande introduktionsutbildning innan de börjar jobba, skriver Västerås stad i ett pressmeddelande.

– För att nå ut och nå tänkbara medarbetare jobbar vi mycket med finnas och synas där målgruppen är. Vi besöker gymnasieskolor med inriktning vård och omsorg, Mälardalens universitet och deltar på rekryteringsdagar. Under våren syns vi också bak på stadens bussar i Västerås, säger Carina Lundmark-Ågren.


Powered by Labrador CMS