Isa Östling är född och uppvuxen i Västerås men vill nu flytta till Stockholm för att kunna växa ytterligare på sociala medier.

19-åriga västeråsaren Isa gör succé på TikTok

Hon publicerar dagligen ofiltrerade och underhållande videos på TikTok och har över 270 000 följare. Det blonda yrvädret Isa Östling från Västerås siktar nu på en flytt till Stockholm för att kunna bli ännu större på sociala medier.

Publicerad Senast uppdaterad

Det senaste året har 19-åriga Isa Östling från Västerås varit en av Sveriges största TikTok-profiler och en solig dag i mitten av januari mötte hon upp Västerås Tidning för en intervju på ett fik i centrala Västerås.

Hur var din uppväxt i Västerås?

– Den var väl bra skulle jag säga. Mina föräldrar skilde sig ganska tidigt men jag kommer inte ihåg det. Idag trivs jag bra men rent jobbrelaterat så måste jag till Stockholm, så är det.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– Jag vaknar av att jag blir terroriserad av mina managers runt klockan 12 där, sedan spacklar jag nyllet på live. Det är på nätterna jag gör mest videos, jag är mest kreativ då. Sedan lägger jag ut dem dagen efter, för om jag lägger ut på nätterna är det ingen som ser dem.

Som många andra i sin ålder är Isa uppvuxen med sociala medier, men hon tror att det var tack varje pandemin det började utvecklas från en vardaglig hobby till något mer.

– Jag tror att det var under corona jag började växa på TikTok, då hade jag rikstråkigt och det var helt enkelt dags. Jag har aldrig haft ett riktigt jobb och sen hamnade jag här, skulle man kunna säga.

En kvarts miljon följare

I skrivande stund har Isa 273 500 följare på TikTok och 43 000 följare på Instagram. Det senaste året har inbjudningarna till olika event duggat tätt och Isa har fått flera nya vänner som också är influencers.

– Man blir väldigt smickrad av att bli inbjuden, lite så här är jag från lilla Västerås och får komma hit.

Vad gör dig genuint lycklig?

– Mina nära, människor bara.

Och vad gör dig riktigt arg?

– När folk på TikTok använder sina plattformar till att sprida negativ energi.

Är det mycket sånt?

– Det är nästan bara sånt på TikTok, framförallt på lives. Det är därför jag har slutat lite med det.

Hur hanterar du TikTok-draman?

– Det är många som har försökt dra in mig i draman och gör flera videos om mig, men jag tycker att det är så uppenbart att personer försöker göra just det så jag brukar bara skita i det och så lägger det sig efter ett tag.

Isa tror att nyckeln bakom hennes framgång är just hennes ofiltrerade och öppna sätt att vara.

– Jag har bara varit mig själv och det är nog det folk tycker är så skönt, att jag bara tar upp mobilen, filmar och är som jag är. Jag är ofiltrerad och obrydd. Flera personer har sagt att det känns som att vi är vänner som snackar på FaceTime, för jag pratar om allt man inte ska prata om inför så många människor. I nästan varenda video säger jag typ ”vad sa jag nyss?”, sen lägger jag ut den och går vidare.

Eftersom du är väldigt personlig blir kritik ofta riktad mot dig som person, hur hanterar du det?

– Jag skulle säga att jag är ganska säker i mig själv, så jag tar typ inte åt mig och så svarar jag med ett litet skämt.

Isa tror att det faktum att hon är en transkvinna har bidragit till ett starkt självförtroende och självkänsla.

– Det har nog byggts upp. Man kommer nog alltid få hat av vissa personer bara för att man är trans och det är bara att skita i, för jag är den jag är och det är jag stolt över.

Hur känns det att så många människor följer dig och tittar på dina videos?

– Jag kan inte förstå det faktiskt, man blir ganska blind. Om jag får 30 000 visningar på ett inlägg kan jag tycka att det är lite, men det är ju ändå två Globen, så man blir väldigt blind så.

Har du några tips för hur man lyckas på TikTok?

– Det viktigaste är väl att vara intressant typ. Alltså, det funkar inte att sätta upp en kamera, filma och vara helt personlighetslös, man måste vara intressant att kolla på. Det är ganska självklart egentligen. Och att smattra på med inlägg att lägga ut, jag lägger upp två per dag.

Powered by Labrador CMS